Много хора се учудват и не знаят защо вече няколко

...
Много хора се учудват и не знаят защо вече няколко
Коментари Харесай

Диги пазят бургаския плаж през зимата

Много хора се учудват и не знаят за какво към този момент няколко години в края на сезона на Северния плаж в Бургас се появяват пясъчни насипи. Според еколози, това се прави за предотвратяване на плажната линия и с цел да не бъде отвеян пясъкът при бурно време. Другата причина е да се запазят построените заведения по плажната линия и другите краткотрайни постройки.
Има хора, които се оплакват, че дигите пречат да се вижда морето. Те обаче не са по цялата линия и всеки може да избере най-хубавото място от което да се любува на гледката.
Оказа се, че по света сходни насипи се вършат от доста години. За застрашените от третиране и съкращаване плажове се употребява този метод, с цел да бъдат защитени от бурните ветрове.

От хигиенична позиция дигите също се оказат вярно решение. При разкопаването на пясъка, огромна част от микроорганзмите измират. Еколози спорят дали това е вярно за екосистемата, само че за сигурно е добре за хората, които на идната година ще постелят хавлиите си на брега с цел да събират слънчеви лъчи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР