Много хора се страхуват да перат зимните шуби и пухени

...
Много хора се страхуват да перат зимните шуби и пухени
Коментари Харесай

Лесен начин да премахнете мазните петна от пухеното яке

Много хора се опасяват да перат зимните шуби и пухени якета вкъщи, защото рискът от съсипване на дрехата е значителен. Химическото почистване нормално е изходът от тази обстановка, само че опитните домакини знаят няколко елементарни метода, с които можете бързо да оправите якето си.

1.  Оцет със сол
Топ трик за разчистване на пухеното яке без пране
Прането на пухеното яке несъмнено не е най-хубавата алтернатива за поддържането му в съвършено положение. Най-добре е за почистването му да с...
Прочети повече
Такъв инструмент отстранява изцяло даже и упорити лекета. За да го получите, би трябвало да изсипете по 1 с.л. сол и оцет в две чаши вода. Ще ви е необходим памучен тампон, който да напоите с този разтвор, с цел да третирате проблематичната зона. От петното няма да остане и диря, настояват осведомени.

2.  Препарат за миене на съдове

Има отличен почистващ резултат и няма заплаха да съсипе пухеното яке. Продуктът би трябвало да се нанесе по мазната зона, да се натрие малко и да се остави за няколко минути. След това проблематичната зона би трябвало да се избърше с чиста забрадка, като се отстранят остатъците от препарата.

За да сте сигурни, че горното облекло не губи външния си тип освен този сезон, само че и идващия, би трябвало да сте наясно по какъв начин вярно да се грижите за него. Един обикновен трик ще ви помогне да изперете пухено яке в пералнята, тъй че пълнежът му да не се накъса и вътре да не се образуват празнини и неравности.
Какво би трябвало да знаем за петната от пот и тяхното унищожаване
Петна от пот по облеклата – евентуално всеки от нас се е борил с този непрекъснат проблем. Петната освен наподобяват грозно, само че е трудн...
Прочети повече
След пране е належащо да наместите пълнежа в пухеното яке благодарение на спонтанни средства - те ще оказват помощ за връщането на дрехата в предишната  ѝ форма. Можете също да пуснете няколко тенис топки в барабана на пералната машина дружно с пухено яке, като скоростта на центрофугата би трябвало да бъде настроена на не повече от 500-800. С този режим няма да има доста бучки, а топлото зимно яке може елементарно да стане пухкаво още веднъж.

Освен това една от значимите секрети на грижата за пухено яке е изсушаването му. То би трябвало да се организира на няколко стадия.

След пране би трябвало да извадите пухеното яке от машината и да го окачите на окачалка, като пригладите ръкавите и яката, без да забравяте подгъва и джобовете.

След това е значимо да намачкате пухеното яке като възглавница от пера, да разпределите пълнителя отмерено по цялата повърхност. По-добре е да изсушите пухеното яке в помещение, което е добре вентилирано - до момента в който водата се изпари напълно. По време на процеса на сушене би трябвало от време на време да мачкате пълнежа с ръце, като се придвижването е изпод нагоре и го разклащате пламенно.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР