Много хора се оплакват от подуване на стомаха, дори и

...
Много хора се оплакват от подуване на стомаха, дори и
Коментари Харесай

Как да премахнем газовете и подуването на корема само с четири съставки

Много хора се оплакват от отичане на стомаха, даже и да не са яли огромно количество храна.

Понякога подуването може да бъде задоволително, с цел да аргументи видимо издуване на корема. Газовете и подуването нормално са свързани с диетата, тъй че може да откриете, че няколко елементарни промени на това, което ядете, ще подобрят ситуацията. Все отново, в случай че стомаха Ви не успее да се успокои, няма потребност да бързате към лекаря или аптеката (все още!)

В тази публикация ще приказваме за четири естествени съставки - етеричните масла, с цел да бъдем точни - които могат да оказват помощ за облекчение на газовете и подуването. Ще прибавим още няколко догатки, които могат да ви оказват помощ.

Какви са аргументите за отичане на корема?

Няколко неща могат да предизвикат моменти на отичане на корема и формиране на газове. Ето някои постоянно срещани причинители:

- Фасул и леща: Тези храни съдържат захари, наречени олигозахариди, които първо би трябвало да бъдат обработени или разрушени от бактериите в червата, преди да бъдат усвоени.

Някои плодове и зеленчуци: Някои зеленчуци съдържат огромно количество скорбяла или нишесте, в това число брюкселско зеле, зеле, карфиол и моркови,което може да сътвори възприятие за газове. Плодове, съдържащи натурални захари като кайсии и сушени сини сливи, също могат да допринесат за „ газиране ” и отичане.

- Млечни артикули: Лактозата или млечната захар могат да бъдат източник на отичане и чревен дискомфорт, в случай че сте чувствителни към нея. Повече от евентуално, към този момент знаете дали имате нетърпимост към лактоза.

Подсладители:Фруктозата, естествената захар, добавена към доста модифицирани храни, е сложна за култивиране за доста хора. Сорбитолът, неестествен подсладител, не може да бъде усвоен. И двете могат да провокират съществени проблеми с подуването, по тази причина бъдете наясно с тях идващия път, когато ядете. Опитайте се да ограничите количеството фруктоза и сорбитол, които консумирате всекидневно.

- Цели зърна: Естествените зърна съдържат безчет здравословни преимущества, само че от време на време могат да причинят отичане и ”газови ” проблеми. Фибрите са несмилаеми въглехидрати, които, в случай че се употребяват в огромни количества, могат да основат отичане, газове, а даже и запек. Това е една от аргументите, заради които експертите по хранене не предлагат неочакваното, внезапно увеличение на фибрите в диетата.Вместо това бавното прибавяне на фибри и даването на тялото на интервал за контролиране е по-добър вид. Освен това не забравяйте да консумирате доста вода, защото H2O може да помогне на фибрите да не гълтам прекалено много вода от храносмилателния тракт.

Масла, които могат да оказват помощ

Сега, когато обсъдихме някои евентуални виновници - храни, дано поговорим за някои масла, които могат естествено да оказват помощ за облекчение на коремните ви проблеми.

1. Масло от лайка

За маслото от лайка е потвърдено, че оказва помощ за понижаване на чревното инфектиране и облекчение на болките, породени от конвулсии. Лайката също може да помогне за облекчение на диария, хронична киселини в стомаха, загуба на вкус, гадене, морска болест и повръщане. Въпреки че би трябвало да се извършат още проучвания, маслото от лайка също може да помогне тялото да се освободи от отрови.

2. Масло от кимион

Говори се, че маслото от кимион работи отлично при чревни конвулсии и обща болежка в стомаха. То може да помогне и при синдром на раздразнените вътрешности като запек, диария и морска болест. Бременните дами не би трябвало да го употребяват, нито пък да бъдат изложени на слънчева светлина след нанасяне върху кожата.

3. Масло от джинджифил

Според „ Medical News Today ” (Медицински вести Днес) евентуалните изгоди за здравето от джинджифила включват облекчение на морска болест, гадене, липса на вкус и болежка. Джинджърът е прочут и със своите газогонни свойства, които оказват помощ за понижаване на подуването, формиране на газове и дискомфорт в коремната област.

4. Ментово масло

От четирите масла, упоменати тук, маслото, за което е потвърдено, че най-вече облекчава газовете и подуването, е ментовото масло. Независимо дали се приема под формата на капсула или се ползва и се втрива върху кожата, ментата може да помогне за усмиряване на мускулите на стомаха и да понижи болката от конвулсии. Също по този начин оказва помощ да се отстраняват газовете./beu.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР