Много хора се наслаждават на чаша вино или бира по

...
Много хора се наслаждават на чаша вино или бира по
Коментари Харесай

И едно алкохолно питие на ден вреди

Много хора се любуват на чаша вино или бира по време на вечеря, вярвайки, че тази дребна консумация на алкохол не би могла да им повлияе зле. Ново изследване обаче предизвестява, че даже едно малко пиво дневно може да навреди на здравето ни, написа на уеб страницата www.medicalnewstoday.com.

“През август т.г. организирахме огромен обзор, който стигна до недвусмисленото умозаключение, че в действителност не е безвредно да се употребява постоянно алкохол ”, сподели старшият създател на проучването доктор Емануела Гакиду.
Тя се базира на концепцията, че не е безвредно консумирането на каквото и да е количество алкохол. Всяко равнище на пиянство на алкохол е обвързвано с нараснал риск от ранна гибел, рак и сърдечносъдови болести. Изследователи от Университетската гимназия във Вашингтон в Сейнт Луис недвусмислено са разкрили какъв брой е нездравословно да се пие даже една напитка дневно. Новото проучване се концентрира особено върху въздействието на алкохола при така наречен “леко ” пиянство. Така че неговите открития, оповестени в списанието “Клинични пробни проучвания ”, касаят огромна част от хората.

Авторите на неотдавнашното изследване анализирали данните, събрани от 434 321 участници на възраст сред 18 и 85 години. Екипът от учени открил, че хората, които пият по една или две питиета, четири или повече пъти седмично, имат 20% по-висок риск от преждевременна гибел, спрямо тези, които пият единствено три пъти седмично или по-рядко. Този повишен риск от гибел, прибавят създателите на проучването, остава пореден във всички възрастови групи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР