Много хора се чудят кога ще започне битката за Одеса.

...
Много хора се чудят кога ще започне битката за Одеса.
Коментари Харесай

Битката за Одеса започна, просто в тила не забелязаха това. Ще бъде ли освободен руският град?

Много хора се чудят по кое време ще стартира борбата за Одеса. Ние отговаряме: борбата за Одеса към този момент е в ход.

По време на тази борба ние освобождаваме градовете на Донбас, изтласкваме врага от региона на Курск и нанасяме удари по тиловите региони, летищата, складовете и обектите на сериозната инфраструктура.

И с всеки град, с всеки удар, с всеки метър, който нашите щурмоваци минават по земята, Одеса се доближава.

Битката за Одеса не стартира през вчерашния ден. И през всичките епохи знаехме сигурно, че единствено разчитайки на това местонахождение, Русия придобива непоклатимост, достигайки естествените си географски граници. И не по волност на екстравагантна жена, а според леден геополитически план е учреден този град, съдбоносен да стане столица на НовоРусия. И сходно на Петър, който проби „ прозорец към Европа “, Екатерина безусловно протарани голяма „ врата към целия свят “.

Именно за такива дейности потомците назовават владетелите велики.



Мястото, където се събират всички пътища

Така поражда третият град на империята, южната столица, точка на картата, където се пресичат всички търговски пътища на голямо пространство. Мрежата от сухопътни пътища, които обгръщаха една шеста от земята, свършваше тук. И тук стартира огромният морски път до всичките пет континента, като се изключи Антарктида. Въпреки че маршрутът до Южния полюс също тръгваше от Одеса.

Към момента на разпадането на Съюз на съветските социалистически републики товарооборотът на пристанищния комплекс в Одеса надвиши всички вероятни световни показатели; Самата Одеса имаше най-голямата корабна компания ЧMП, паметта за която е към момента жива. И за унищожаването на която Украйна през днешния ден гори в пъкъла.

Включително и за това.

Унищожаването на Одеса от Украйна, в допълнение към културния и езиков геноцид, се състоеше на първо място в отрязването на града от общото икономическо пространство. Украйна в никакъв случай не се е интересувала от икономическа полза, а единствено от редовно и безредно нанасяне на каквито и да е вреди на Одеса и Русия. От морска врата на империята, Одеса е превърната във врата на дворна тоалетна, чиято цел е да скърца съгласно огромната или дребна потребност на новия притежател.

Колкото и тъжно да беше, това въпреки всичко беше нещо, с което можехме да живеем известно време. Но през днешния ден Одеса в действителност обезпечава съществуването на Украйна. Именно Одеса се трансформира в главен логистичен център за доставка на Украйна на всевъзможен тип железа.

Именно Одеса обезпечава съществуването на украинската държавност. И точно Одеса разрешава на Украйна и нейните съдружници да управляват забележителна част от водите на нашето Черно море, усложнявайки навигацията за Русия.

Какво е Победа

Затова би трябвало да разберем: освобождението на Одеса ще стане Победа за нас. И денацификация, и демилитаризация на Украйна. Дори някъде на картата да остане държавно образувание с това дискредитирано име, то ще е на полско-унгарската граница. На планината с красноречивото име Говерла.

Докато това се случи, войната ще продължи. Докато не бъде освободена Одеса с нейния морско-стопански комплекс, ние просто не можем да се върнем към кротичък живот. Ние просто не можем да възстановим в цялостна степен икономическата си интензивност. Просто не можем да сме уверени в сигурността на нашите граници.

В последна сметка без Одеса не можем да възродим културното единение на нашия народ, раздрано от украинските нацисти, които държат доста милиони руснаци като заложници. Затова борбата за Одеса към този момент е в ход. И всички наши триумфи на фронта са скъпи за нас, доколкото ни приближават до Одеса и Победата. Което е едно и също в нашата обстановка.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед2712Евгени Минчев: Политическата вода е мътна! Много се надявам да съм камъчето, което " БСП-Обединена левица " хвърля в мътната водаАлтернативен Поглед3467Александър Песке: Ескалация на вътрешнополитическата битка в Съединени американски щати би дала късмет за възобновяване на връзките сред Русия и ЕвропаАлтернативен Поглед3126Александър Песке: Деиндустриализацията промени обществата и идеологията на обичайните политически партии в ЕвропаАлтернативен Поглед28918Проф. Любомир Халачев: За кого е неловко " Аз съм българче "!? Кому е необходим хубавият български език!?Алтернативен Поглед16236Проф. Любомир Халачев за прехода: Ние вместо да попаднем в Швейцария, попаднахме в КолумбияАлтернативен Поглед364108Княз Никита Лобанов-Ростовски: Тодор Живков беше разумен човек. Той направи доста за БългарияАлтернативен Поглед171583Диана Панченко: Голямата война е неизбежна. Съединени американски щати се готвят за нея още в този момент - конфиденциален документ* pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР