Много хора са започнали да работят от вкъщи след въвеждането

...
Много хора са започнали да работят от вкъщи след въвеждането
Коментари Харесай

Финладния, лидерът в ЕС по работа от вкъщи

Много хора са почнали да работят от у дома след въвеждането на ограничаващите ограничения против разпространяването на COVID-19. През 2020 година 12% от заетите на възраст сред 20 и 64 години в Европейския съюз нормално са работили от у дома, до момента в който през последното десетилетие делът на работещите от разстояние се е задържал на устойчиво ниво от към 5-6%, сочат данни на Европейската статистическа работа.

Сред районите в Европейски Съюз най-голям дял на работещите от у дома през 2020 година е бил регистриран в Хелзинки-Усима, който включва столицата на Финландия. Там от разстояние нормално са работили 37% от хората на възраст 20-64 година На второ и трето място се подреждат два района в Белгия -  провинция Валонски Брабант с 27% и и Столичен Брюксел 26%.

Висок резултат се следи още в регионите - Източнен и Мидланд в Ирландия (25%); Виена в Австрия и Столичен в Дания (двата по 224%), както и Ил дьо Франс във Франция, където се намира столицата Париж, Утрехт в Нидерландия, Люксембург (единствен регион) и Лисабон (плюс окръга) в Португалия - всеки с по 23%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР