Много хора са пострадали при протестите срещу скандалната присъда срещу

...
Много хора са пострадали при протестите срещу скандалната присъда срещу
Коментари Харесай

Множество ранени при демонстрациите срещу присъдата на Навални

Много хора са потърпевши при митингите против скандалната присъда против съветския отстъпник Алексей Навални, обявиха правозащитници, представени от ДПА.

Някои от арестуваните са били ранени вследствие на полицейско принуждение, заяви през днешния ден правозащитният портал ОВД-инфо, като добави, че в някои случаи силите за сигурност са отказали да извикат здравна помощ. По данни на Интерфакс единствено в Москва 13 души са потърсили доктор.

Интерфакс заяви за към 1300 задържани след митингите в съветската столица през вчерашния ден, като се чака доста от участниците да бъдат санкционирани или да би трябвало да прекарат няколко дни в ареста.

Твърдите дейности на полицията по секване на неразрешени акции са оправдани, съобщи представителят на Кремъл. По думите на Дмитрий Песков " провеждането на неразрешени акции провокира безпокойствие и удостоверява оправдаността на твърди дейности на полицията в границите на закона ", съобщи ТАСС. По думите му Кремъл не счита, че решението на съда против Навални ще се отрази на политическата обстановка в страната.

Според Песков не трябва да се прокарват паралели сред митингите в Русия и в Беларус. " Безспорно има сходни детайли. Имам поради детайлите, свързани с провокатори, провокационните детайли. Но в същото време нали сме две разнообразни страни. Различни са обстановките у нас и у тях, разнообразни са аргументите, по тази причина въобще не бих отъждествявал нещата ", съобщи Песков

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР