Много хора са на път и времето много ще се

...
Много хора са на път и времето много ще се
Коментари Харесай

Червен код за опасност от пожари е обявен за половината страна

Много хора са на път и времето доста ще се затопли идната седмица. На интернет страницата на Национален институт по метеорология и хидрология има интерактивна карта, която демонстрира къде има заплаха от пожари.

Над 20 предизвестия за рисково време са издали синоптиците единствено за месец юни, само че известявания по телефона не сме получили нито един път. Общо 58 са от началото на годината. „ Повече бяха дните, в които издавахме кодове за високи температури. Жълт код за такива високи температури по-скоро се издава през юли и през август. Този юни в действителност беше доста топло. Друга част от тези предизвестия са свързани с интензивни превалявания и гръмотевични стихии, а в един ден - композиция и от двете ", изясни синоптикът Анастасия Стойчева.

Тя разяснява, че системата BG-ALLERT би било добре да уведомява хората. „ Ние сме в подготвеност да спомагаме за издаването на такива предизвестия ", съобщи тя.

Започва изсъхнал и парещ интервал най-малко доникъде на идната седмица. Температурите ще надвишават 35 градуса и още веднъж ще забележим кодове за горещини.

Нова телевизия, „ Събуди се "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР