Много хора са интроверти, но не си дават сметка за

...
Много хора са интроверти, но не си дават сметка за
Коментари Харесай

17 сигурни признака, че сте интроверт

Много хора са интроверти, само че не си дават сметка за това. Те са склонни да търсят обществени контакти по-рядко, спрямо екстровертите. Често наподобяват резервирани, обичат усамотението и спокойствието. Ако сте на ваучър и видите някой от присъстващите да си прекарва времето с iPhone-а си в ръка, вместо да се отдаде на обществено другарство, то той евентуално е интровертен вид, написа tialoto.bg.

Хората постоянно не знаят, че са интроверти, изключително в случай че не са срамежливи по натура. Да си интроверт не значи наложително да прекарваш времето си главно самичък. Напротив, има хора от този вид, които имат доста и правилни другарства. Най-основната характерност на тези хора, е че те по-скоро губят силата си, когато са в компания, макар че това другарство може да им доставя наслаждение.

Ако не сте сигурни дали сте от този вид, вижте някои от издайническите признаци на интровертност:

1. Мразите клюките

Интровертите имат уплаха от празните приказки, каквито са клюките.

2. Често се чувствате сами в тълпата

Интровертите постоянно се усещат като новобранец в средата на обществени събирания и действия, включващи доста непознати хора. Затова е добре с тях да има някой прочут, с цел да не попадат в изцяло нова среда.

3. Общуването посредством обществените мрежи ви кара да се чувствате подправени.

Общуването посредством интернет не е обичано на интровертите, тъй като те се усещат неискрени, а жадуват за достоверност в своите взаимоотношения.

4. Имате податливост към метафизичен диалози

Ако обичате да гледате и четете провокиращи мисълта филми и книги, а след това да ги обсъждате с другари, то вие сте интроверт.

5. Лесно се разсейвате

Докато екстровертите елементарно се отегчават, то интровертите имат противоположния проблем – елементарно се разсейват, когато са в претрупана среда с повече стимулация. По този метод те „ презареждат батериите си “. Екстровертите нормално не се захващат със скучна и монотонна работа, защото имат потребност от живот на „ високи обороти “. За разлика от тях интровертите избират по-спокойната работна среда.

6. Когато се качвате в метрото, сядате на най-отдалечената седалка

Интровертите ненавиждат да бъдат заобиколени от хора от всички страни. Затова те си търсят места „ с въздух “ без значение дали е в градския превоз или в театъра/киното.

7. Имате потребност от уединение, откакто сте били дейни прекомерно дълго

Външният свят изразходва силата на интровертите и те обичат да презареждат батериите си на безшумно и умерено място.

8. Екстровертите ви притеглят

В този случай е правилно, че противоположностите се притеглят. Интровертите постоянно се насочват към екстровертите, които ги предизвикват да се забавляват. Освен това екстровертите не се взимат прекомерно на съществено.

9. Бихте предпочели да сте специалист в едно нещо, в сравнение с да се пробвате да извършите всичко

Интровертите постоянно се насочват към интензивно проучване на избрана материя и придобиване на експертни знания в нея.

10. Забелязвате елементи, които други хора не виждат

Интровертите имат натъртено око за детайлите, които от време на време убягват на екстровертите. Изследванията демонстрират, че се следи нараснала интензивност на мозъка на интровертите при образна обработка на информацията.

11. Постоянно водите вътрешен монолог

Екстровертите не разполагат с толкоз мощен интуиция като интровертите. Повечето интроверти първо обмислят нещата, които желаят да кажат.

12. Имате ниско кръвно налягане

Японско изследване от 2006 година откри, че интровертите имат по-ниско кръвно налягане спрямо екстровертите.

13. Изглеждате по-мъдри за възрастта си

Интровертите следят и поемат повече информация. Те мислят преди да приказват, което ги кара да се демонстрират като по-мъдри в очите на другите. Тяхната мисъл е по-аналитична.

14. Обръщате внимание на „ огромната картина “

Интровертите са по-заинтересувани от концепциите, а не от обстоятелствата и детайлите. Те постоянно са най-подходящи в осъществяването на задания, за които се изискват по-абстрактни понятия.

15. Казвали са ви да „ излезете от черупката си “

Много интровертни деца наподобяват по-малко прями и уверени, в сравнение с техните връстници. Често споделяме на такива деца да излязат от черупката си и да взимат повече присъединяване в клас.

16. Обичате да пишете

Интровертите са по-добри в общуването в писмена форма, в сравнение с лице в лице и доста от тях са привлечени от самотна, креативна специалност като писането. Повечето интроверти споделят, че се усещат креативен заредени, когато имат време да бъдат уединено със своите мисли.

17. Редувате стадиите на самотата с интервали на обществена активност

Интровертите гледат да балансират самотата с социална активност. По принцип общуването с доста хора ги стресира и по тази причина те имат потребност след дейни интервали на взаимоотношение да балансират с интервали на фамилиарност и усамотение, в които да се възстановят.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР