Много хора с увереност могат да кажат, че зъбите трябва

...
Много хора с увереност могат да кажат, че зъбите трябва
Коментари Харесай

Стоматолози разбиха основния мит за миенето на зъбите

Много хора с убеденост могат да кажат, че зъбите би трябвало да се мият минимум два пъти на ден - заран и вечер. Но стоматолозите от Англия направиха ненадейно изказване.

Според ново изследване на Асоциацията на зъболекарите във Англия, не е нужно да бързате да си измиете зъбите незабавно след пробуждане или закуска. Ако зъбите се почистват преди утринното хранене, те ще станат по-податливи на действието на съставените елементи, които унищожават емайла.

Ако миете с четка зъбите след закуска, това значително може да им навреди, защото в този случай въздействието върху зъбите е по-силен. Факт е, че на закуска се употребяват храни и питиета с високо наличие на киселина. Ако зъбите са подложени на въздействието ѝ а след това започнете пламенно да търкате с четката зъбния гланц, той съвсем няма никакъв късмет да оцелее.

Учените предлагат след закуска да се изчака минимум един час, и едвам по-късно да си миете зъбите. Но най-добре е да се организират цялостни процедури за джука хигиена в следобедните часове и преди да си легнете.

Експертите също по този начин споделят, че незабавно след миене на зъбите не е нужно да употребявате изплакване с вода за уста. Според тях, на препарат за искра с остатъците от паста за зъби са прекомерно мощен тест за силата на зъбния гланц.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР