Много хора предпочитат да си купят имот в близките селца,

...
Много хора предпочитат да си купят имот в близките селца,
Коментари Харесай

Поскъпват цените на къщите и парцелите около Благоевград

Много хора избират да си купят парцел в околните селца, където е по-тихо и умерено. Търсят се най-вече нови здания с огромни дворове.

Покровник, Благоевград Благоевград

В момента най-търсени са къщите в благоевградското село Еленово, а най-скъпи в Рилци, където новопостроена и обзаведена къща стига до 300 000 евро. Купуват се най-вече дребни парцели.

Паулина Чукарска - брокер: Не толкоз да е огромна къщата. 2 или 3 спални е задоволително да има една къща и 1 всекидневна. Но би трябвало да има двор наложително. Около 500 квадратни метра двор.
Покровник е измежду най-предпочитаните за живеене села наоколо до Благоевград.

Методи Попов - кмет на с. Покровник: Като цяло Покровник се разраства. Има завършени няколко мини квартала - едното е в региона на Падешко шосе. Обособиха се няколко положителни, хубави къщи, тъй като близостта до града е сериозен фактор. Започна създаване на инфраструктурата, асфалтираха се улици.Петра Христова: Всичко е с нови къщи. Тука е по-тихо, не е като в града шумно. Тука е по-спокойно, и децата се пускат навънка, площадът ни е огромен.
Стари къщи в селото рядко се продават, по тази причина най-често хората търсят да закупят терен, върху който да построят нова. И кметът, и брокери обаче настояват, че цените на парцелите в региона не са по джоба на всеки.

Паулина Чукарска - брокер: Целият път от Благоевград до Покровник има доста имоти, които са на доста високи цени - от 25 до 50 евро на квадратен метър. И са огромни площите - от 2-3 декара и нагоре.
Малките обитаеми места край Благоевград усвояват от ден на ден средства, които влагат в възстановяване на изискванията за живот. А това ги прави привлекателни за тези, които бягат от огромния град.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР