Много хора поне веднъж през живота си са се чудили

...
Много хора поне веднъж през живота си са се чудили
Коментари Харесай

Чувствате ли се роби на системата? 6 начина да се изключите сами от Матрицата

Много хора най-малко един път през живота си са се чудили „ Няма метод да съм роден единствено, с цел да заплащам сметки и да умра ”. Сред мнозина от нас е публикувано схващането, че ” би трябвало да си изберем добра специалност, да вървим на работа, да създадем семейство, да имаме деца, да следваме модата, да гледаме телевизия, да се държим обикновено, да се подчиняваме на закона и да чакаме старостта, а тогава…..тогава ще сме свободни ”. Всъщност няма нищо неприятно в това да желаеме да сме потребни членове на обществото, да търсим сигурност, да спестяваме пари за старостта. Но няма нищо неправилно и в това да си признаем, че сходен метод на живот ни задушава и не е за нас. Общото разбиране за метода на живот, който се постанова в актуалното общество, постоянно ни кара да подценяваме себе си и личните ни потребности и стремежи, които извират надълбоко от душата ни. В резултат на това пораждат разнообразни депресивни положения, защото ние сме възпирани да вършим нещата, който карат сърцето да бие бясно в гърдите ни. Много хора стартират да осъзнават обстоятелството, че в сходен метод на живот има нещо неправилно.

Ето 6 метода, който могат да ви оказват помощ да се измъкнете от общоприетите стандарти. Това което може най-вече да ви помогне, с цел да извървите този път сполучливо, е да промените гледната си точка. Процесът е дълъг, само че за всички който са най-малко малко „ събудени ” за сходно премеждие, бих желала да кажа че има светлина в края на тунела.

Погледнете на провокациите като на благоприятни условия

Забавно е по какъв начин в реалност нашите мисли дефинират нашата действителност. Променяйки гледната си точка във връзка с дадена обстановка, ние можем незабавно да променим метода, по който се усещаме. Например, в случай че не харесвате работата си, то променяйки метода по който я възприемате, може да ви помогне да продължите напред. Или в случай че не харесвате метода, по който живеете и се чувствате заклещени в „ матрицата ”, която лимитира вашата независимост, то за какво не употребявате това като мотивация, с цел да измененията живота си?

Събуждайки се заран и отивайки на работа всеки ден единствено, с цел да осигурим храна на масата и покрив над главите си, не е най-хубавото и вдъхновяващо нещо, което можем да вземем от живота. Но притиснати от разнообразни условия, доста от нас са принудени да угнетен желанията си и да останат глухи за сърцето си. Често пъти даже се получава по този начин, че ние към този момент не можем действително да кажем какво желаеме и защо мечтаем в реалност, защото прекомерно дълго сме разрешавали някой различен да ни споделя по какъв начин би трябвало да живеем.

Ако  подобен метод на живот е предизвикателство за вас, то тогава променете гледаната си точка за нещата. Погледнете на провокациите като на трамплин, като опция за израстване и това без подозрение ще внесе светлина в живота ви.

Вие сте по-силни от колкото си мислите!

Вземете нещата в личните си ръце и направете нещо

По-лесно е да се каже в сравнение с да се направи, знам, само че повтаряйки си, че сте плебей на системата, това единствено ще ускори възприятието ви на беззащитност и угнетеност и усещатето че не можете да извършите нищо, с цел да измененията нещата. Абсолютно неефикасно е да се възприемате като жертва на събитията, това няма да ви докара до на никое място. Ако не харесвате живота си направете нещо и се пробвайте да го измененията. Може да започнете просто с осъзнаване на личните си стремежи и усеща.

Понякога е труднно да се предприеме някакво деяние, защото непрестанно ни се казава по какъв начин „ би трябвало ” да се вършат нещата и по какъв начин „ би трябвало ” да се живее. Отклоняването от „ правия ” път е рисковано и по всякакъв начин сме обезкуражавани да го вършим. Но да следваме сърцето си, значи да поемаме опасности. Ние не можем да се „ провалим ”, можем единствено да научим избрани уроци.

Радостта е в пътуването!

Повярвайте, че на половина сте стигнали

Когато осъзнем, че нещо неправилно се случва в живота ни, когато се „ пробудим ”, то към този момент сме сложили началото на нещо неповторимо. Разбира се някои биха споделили, че незнанието е самодоволство, само че събуждайки се за истината по отношение на живота ни, то това може да бъде вдъхновяващо.

Има доста хора, които избират незнанието, само че живеейки в меланхолия и боязън, в случай че съумеят да погледнат от другата страна, то ще видят нещо прелестно. Не е елементарно човек да се изправи против страховете си и против някои истини за живота си, само че това е належащо, в случай че желае да го промени. „ Пробуждането ” единствено по себе си към този момент е първата стъпка в посока „ изключването ” ни от Матрицата. Това не е елементарен развой, точно заради тази причина доста хора предппочитат да останат в незнание, само че дали в действителност незнанието е самодоволство? Аз имам вяра, че познанието е „ власт ”.

Правете колкото се може повече неща, които ви носят наслада

Когато не можем да споделяме „ Не ”, ние се трансформираме в гъба за възприятията на всички към нас и по този метод насищайки се с непознатите стремежи ние обричаме сърцето си на гибел. Ние започваме да живеем живота си съгласно потребностите на другите. Постепенно започваме да губим идентичността си, забравяме фантазиите и желанията си. Ние бивамеизползвани, вместо да бъдем потребни за света.

Живеейки в „ Системата ” ние вършим същите неща, които вършат и всички останали. В резултат на това ние подценяваме сърцето си и не съумяваме да вършим нещата, които в действителност ни харесат. Ние дотам сме програмирани, че доста от нас даже незнаят какво в реалност им харесва да вършат. Никога не е късно да опознаем себе си!

Ключът е да отделяте колкото се може повече време, с цел да вършиме неща, които ви носят наслада. Ако незнаете, кои са тези неща, то отделете време, с цел да ги откриете. Когато почувствате, че имате предпочитание да извършите нещо, просто го направете! Това ще ви помогне по пътя към вас самите. Помнете насладата е в самото пътешестване, а не в крайната цел.

Вижте по-голямата картина – всичко може да ни бъде от изгода

Опитайте се да погледнете личния си живот, както и събитията в международен мащаб от позитивна позиция. Например, ние гледаме събития като 9/11 или бедствието във Фокушима в негативна светлина. Това са ужасяващи събития и е обикновено да гледаме на тях отрицателно, само че по какъв начин бихте се почувствали, в случай че ви кажат, че те могат да ви бъдат от изгода? Как това би трансформирало вашето усещане за тези събития и за света към вас? Какво ще се случи, в случай че погледнете на 9/11 от позиция на обстоятелството, че това оказа помощ да се „ пробудят ” милиони хора по света? Или че бедствието във Фокушима, ни тласна към нови способи за генериране на сила? В по-голамата картина, всичко може да ни бъде  от изгода и да ни помогне да израстнем.

Бъдете признателни

Благодарността е един превъзходен метод да се изключите от Матрицата и да спрете да се изживявате като жертва. Повечето от вас, които четете това, имате дом, работа, семейство и другари, живи сте и имате невероятната опция да живеете в тези изключителни времена.

Всеки един ден, в който се разсъните и съумеете да отворите очи, е ден, за който можете да бъдете признателни.

Благодарността е превъзходен метод да се почувствате по-добре, а това може да промени всичко към вас!

Инфо: poznanieto.com

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР