Mного хора погрешно считат, че няколко чаши бира дневно не

...
Mного хора погрешно считат, че няколко чаши бира дневно не
Коментари Харесай

Как бирата съсипва здравето ни?

Mного хора неправилно смятат, че няколко чаши бира на ден не вредят и даже носят изгода за здравето. Но това не е по този начин, защото тази пенлива напитка е най-силният диуретик. Поради това нейната консумация води до недостиг на микроелементи в организма.

В нея се съдържат метанол, фузелови масла, етери и алдехиди. Приемани постоянно, тези субстанции водят до закъснение на мисловните процеси и до поява на тревога. В някои случаи се следи нараснала несдържаност и даже настъпателност.

Кобалтът, съдържащ се в бирата, нарушава активността на сърцето. Освен това той усилва риска от ранно развиване на сенилна деменция.

Доколко бирата е „ по-безопасна “ от мощния алкохол?

Често срещан мит е, че е по-безопасна от мощния алкохол поради ниското наличие на етанол. Но това е безспорна илюзия, защото в някои типове бира се съдържа до 15% алкохол. Количеството от 0,5 л бира е еквивалентно по наличие на етилов алкохол на 50 грама водка и нормално пивото се употребява в доста по-големи количества.

Що се отнася до безалкохолната бира, наличието на етанол в нея доближава 1,5%, което значи, че нейната постоянна консумация е също толкоз нездравословна за организма, колкото и тази на общоприетия артикул.
 Най-вкусното мезе за бира, готово единствено за 5 минути Най-вкусното мезе за бира, готово единствено за 5 минути
Мезетата за бира са харесвани както от почитателите на футбола и тези, които обичат да се разхлаждат с тази напитка, по този начин и от всички оста...

Прекомерната консумация на бира основава съществени проблеми:
за сърдечно-съдовата система, изразяващи се в инсулт, инфаркт, исхемия, аритмия, тахикардия, задух; за вътрешните органи - метеоризъм, цироза на черния дроб, хепатит, гастрит, киселини, стомашна язва; за мозъка - нарушена съгласуваност, деменция, утежняване на паметта и концентрацията, клетъчна смърт;
Експертите на СЗО са разкрили връзка сред пиенето на бира, дисфункцията на дебелото черво и обвързваните с него злокачествени тумори.

Бирен алкохолизъм

Започва незабелязано - човек не може да си показа другарски събирания без чаша питие. Признак за втория стадий на бирен алкохолизъм е ежедневната консумация на напитката даже в дребни количества.

При опит за отвод от бирата се появяват типичните признаци на махмурлук: трептене на ръцете, сухота в устата, уязвимост, нараснало изпотяване, главоболие. Ако няколко глътки бира водят до облекчение на тези признаци, сигурно имате потребност от помощта на експерт.
 Медик: Бирата предизвиква дехидратация Медик: Бирата предизвиква дехидратация
През лятото се предлага да се пият повече течности, само че това не се отнася за бирата. Зухра Павлова - претендент на медицинските науки и...

Трансформация на тялото

Хмелът в бирата съдържа фитохормони. Приемът им води до понижаване производството на тестостерон и увеличение равнищата на естрогена. В резултат на това представителите на мощния пол се снабдяват с по-голям стомах и по-големи гърди, мускулите им се отпускат, процесите на стареене се форсират, либидото им понижава, а с времето се появяват простатит и импотентност.

Изследванията демонстрират, че мъжете с нараснали равнища на естроген са по-склонни към неочакван сърдечен арест, който завършва съдбовно.

При дамите резултатите са по-скоро противоположни - те стават по-мъжествени: окосмяването им се усилва, гласът им става по-груб, а кожата им придобива земен цвят. Настъпват промени в менструалния цикъл, пораждат репродуктивни проблеми и менопаузата настава по-рано. Освен това биреният алкохолизъм при дамите покачва с цели два пъти риска от развиване на рак на гърдата.

Но макар безспорните негативи, учените въпреки всичко не отхвърлят потребните свойства на бирата. Установено е, че тя форсира метаболитните процеси, има аналгетичен резултат, „ изхвърля “ алуминиевите съединения от организма и също така съдържа редица витамини, фолиева и никотинова киселина.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР