Много хора обичат да завършат деня си с чаша ароматно

...
Много хора обичат да завършат деня си с чаша ароматно
Коментари Харесай

4 напълно погрешни схващания за виното, в които да спрем да вярваме

Много хора обичат да завършат деня си с чаша ароматно вино. Нещо, което изпитано оказва помощ за психическото разтоварване и даже за по-добрия сън.

Този табиет обаче повдига редица здравословни въпроси. От рода дали е добре да се случва всяка вечер и дали в действителност не би могло да ни навреди.

За да хвърлят известна изясненост в тази тенденция, от  се допитват до диетолога и създател на книги за здравословно хранене Ейми Гудсън - която взема решение да уточни някои неправилни схващания за виното и даже да развенчае легенди.

Килограмите

Според Гудсън виното може да бъде изцяло съвместимо с проектите за събаряне на килограми - само че при изискване че човек прибавя калориите на алкохола към общия си дневен калориен банкет. И че внимава с количеството.

" Алкохолът съдържа седем калории на грам, тъй че една общоприета чаша вино от към 150 мл има почти 105-120 калории ", изяснява диетологът.
 Снимка 615635
 

Захарта

Често сме чували че и виното е цялостно с добавена захар. " Това сигурно му основава неприятна известност ", споделя Гудсън. " Но в действителност общоприета чаша вино съдържа доста малко захар. "

Според експертът сухите червени виновност като пино ноар, каберне совиньон и сира постоянно имат под един грам захар, а сухите бели виновност като пино гри и шардоне - сред един и един и половина грама захар. Дори по-сладките разновидности от напитката рядко съдържат повече от два до четири грама захар за чаша.
 Снимка 615634
 

Колкото повече, толкоз по-добре

" За страдание огромните количества, даже от нещо толкоз положително, каквото е виното, могат да причинят повече вреди, в сравнение с изгоди ", безапелационна е Гудсън. И прецизира, че несъразмерната консумация на алкохол е обвързвана с нараснали равнища на триглицериди, риск от хронични болести и недостиг на микроелементи.

Препоръчителните дневни количества са 150 мл вино за дамите и 300 мл за мъжете. Придържането към тези количества ще ви помогне на човек да защищити тялото си от евентуалните вреди на алкохола.

Единствен източник на ресвератрол

Ресвератролът е полифенол с антиоксидантни функционалности, които оказват помощ за отбрана на лигавицата на кръвоносните съдове в сърцето и естественото кръвно налягане. Известно е, аленото вино е отличен източник на ресвератрол. Но напълно не е единственият.

" Полифенолът може да се набави и от гроздето, боровинките, фъстъците и шам фъстъка, от какаото на прахуляк и черния шоколад ", споделя Гудсън. " Така че за тези, които не пият алкохол, има доста вкусни благоприятни условия да получат по този начин значимия за здравето на сърцето ресвератрол. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР