Много хора обичат да похапват риба, но въпреки това я

...
Много хора обичат да похапват риба, но въпреки това я
Коментари Харесай

6 начина да предотвратим неприятната миризма при приготвянето на риба

Много хора обичат да похапват риба, само че все пак я заобикалят поради едно нещо - мощната и не изключително приятна миризма, която остава зад дълго в дома ни след готвене.
 Здравословно ли е да ядем кожата на рибата
Здравословно ли е да ядем кожата на рибата

Никулден наближава и доста въпроси изникват

А това не би трябвало да ни отхвърля от консумирането на вкусната и потребна риба. Защото има редица трикове посредством които може да се оправим с натрапчивата миризма - освен това изпитани от готвачи и кулинари специалисти, разкрива The Daily Meal.

Прясна риба

Факт е, че колкото по-прясна е, толкоз по-слабо мирише. И в случай че нямам по какъв начин да я осезаем сами, добър вид е рибният пазар, където сигурно ще намерим допустимо най-свежи селекции. Или пък магазин, предлагащ жива риба.
 Снимка 644478

Фолио

Печенето във фолио или пергаментова хартия сигурно ще предотврати мощната миризма на риба в кухнята. И освен това - приготвено по този метод месото ще стане по-вкусно, нежно и съвършено приготвено. Хубавото е, че може да прибавим всевъзможни зеленчуци - като аспержи, домати или пресни картофи.



Успешен метод за обезвреждане миризмата на риба е успоредното варене на канела. Ще ни трябват само пръчици канела, смляна канела, малко лимонен сок и 1 супена лъжица дестилат от ванилия. Съставките се смесват в тенджера, цялостна на половина с вода, която се оставя да ври, до момента в който рибата се подготвя.
 Снимка 644479

Цитрусови плодове

" Натриването " на рибата с лайм, лимон или домат освен ще помогне за унищожаване на миризмите, само че и ще добави забележителен усет по време на готвене. Това е по този начин, тъй като лимонената киселина, съдържаща се в цитрусовите плодове реагира с амините в и ги обезврежда.

Ябълков оцет

Ако нямате на разположение канела или цитрусови плодове, може да използваме просто. Той е съвършен метод за попиване на миризми. Достатъчно е да напълним с него дребна купа и да го оставим на кухненския плот за една нощ. Или пък да накиснем рибата в разводнен разтвор на оцет и вода за към 10 минути преди готвене.

Причината е в молекулите оцетна киселина. Когато се изпаряват, те се свързват с летливите молекули, виновни за неприятната миризма и ги обезвреждат.
 Първото синтетично филе от риба, която не плува, само че се яде
Рибата, която не плува, само че се яде

За положително или за зло, очевидно това е бъдещето

Сода бикарбонат

Подобно на оцета, содата за самун всмуква миризмите от въздуха. И още веднъж е нужно просто да оставим купа със сода за самун на кухненския си плот. Това важи за обезвреждане на всевъзможни неприятни миризми в дома.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР