Много хора не си дават сметка, че живеят с постоянна

...
Много хора не си дават сметка, че живеят с постоянна
Коментари Харесай

Направете си тази напитка преди да посегнете към болкоуспокояващите

Много хора не си дават сметка, че живеят с непрекъсната лека форма на дехидратация. Недостатъчното пиянство на течности, най-много вода, води до промени в обмяната на веществата в организма, както и промени в електролитния баланс на тялото. Минералите в организма са незаменими поради характерните функционалности, които всеки от тях има за клетките, тъканите, органите и системите.
Главоболията са една от най-често срещаните индикации, подсказващи за дефицит на минерали и електролити в организма. Ако страдате от чести мигрени, незадоволителното количество течности и разтворени в нея минерали може да е в основата на казуса ви. Магнезият има изключително централна роля в този механизъм.
Жаждата надалеч не е единственият признак на дехидратация. Урината е доста добър индикатор, който може да подскаже има или не дефицит на задоволително количество течности в тялото.
Ако тя е транспарантна или светложълта, водно-солевият баланс в тялото е в норма. Ако обаче цветът ѝ е мрачен, оранжев или кафяв е налице дехидратация и то в по-тежка форма.
Какви са признаците на дехидратация?
В взаимозависимост от степента на дехидратация признаците могат да варират от суха кожа, сухота в очите, неприятен мирис, потъмняване на урината до уязвимост в мускулите, влошена съгласуваност, проблеми с кръвообращението, нарушавания в обонянието, гъст секрет в носа и гърлото, усложнения в преценката и ориентацията.
Леката форма на дехидратация, с която доста хора живеят, им носи доста здравословни проблеми и мигрената е единствено един от тях. В доста случаи тя се предизвиква от дефицит на минерали.
Дехидратацията предизвиква още високо кръвно налягане, астма, крампи, запек, раздразнителност. Всички тези проблеми демонстрират дефицит на минерали, най-много магнезий.
Преди да посегнете към болкоуспокояващите и противовъзпалителните, пробвайте да въздействате на мигрената по естествен метод. Направете си напитка с лимон и хималайска сол, доста богата на минерали и витамини.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР