Много хора не предприемат пътуване сами по различни причини –

...
Много хора не предприемат пътуване сами по различни причини –
Коментари Харесай

10 причини да пътувате сами и това да е страхотно

Много хора не подхващат пътешестване сами по разнообразни аргументи – боязън, терзание какво ще си кажат другите, подозрение в оправянето сами, предпочитание за наложително шерване на страстите, колебливост. Каквато и да е повода да не се осмелите да пътувате сами би трябвало да знаете, че най-малко един път в живота си заслужава да го извършите. Вижте за какво.

1. Ще се отърсите от всекидневието си.

Понякога не е задоволително единствено да промените мястото, на което се намирате, с цел да се откъснете от живота си и да си починете. Нужно е и да не водите със себе си хората, които участват в всекидневието ви всеки ден. Проявете малко здравословен нарцисизъм и попътувайте сами. Ще ви се отрази добре.

2. Ще се сприятелите с нови хора.

Почти наложително е да се заговорите с други пътешественици и да откриете нови другари, когато сте сами. Общуването става някак по-непреднамерено и от единствено себе си.

3. Ще преоткриете себе си.

Когато имате време да се потопите в природата сами или да потънете в динамичността на непознат град единствено в компанията на себе си, ще видите на какво сте способни, за което не сте предполагали. Ситуациите, в които ще изпаднете и които ще ви предизвикат в положителния смисъл на думата, ще извадят нескрито неподозирани ваши качества.

4. Ще извършите и видите всичко, което сте желали.

Много по-лесно е, когато не се преценявате с други хора, не чакате никого и сами определяте проектите и динамичността си.

5. Ще сте по-уверени.

Може да ви се коства необикновено, само че когато пътувате сами, ще придобиете доста повече убеденост, тъй като ще ви се наложи да разчитате единствено на себе си в другите обстановки.

6. Никой няма да ви съди.

Няма да има хора към вас, които да пуфтят, че не сте подготвени за потегляне и че няма да съумеят да стигнат в точния момент за някой музей, да вземем за пример. Вие сами ще определяте ритъма си.

7. Ще се насладите на свободата.

Има нещо доста вдъхновяващо и даващо сили в това да пътуваш самичък, изключително на хиляди километри. Това е възприятието на цялостен надзор над себе си и живота си, което нищо друго не може да ви даде.

8. Няма да има кой да ви къса нервите.

Пътувате сами и това няма да ви донесе никаква драма, тъй като няма да има кой да опъва нервите ви ненужно. Ще се насладите на цялостен релакс сами със себе си.

9. Ще имате по-дълбока връзка със заобикалящия ви свят.

Без значение дали сте измежду природата отвън обитаемоте места или разглеждате хубостта на някой отдалечен град, вие ще имате опцията да усетите всичко, което ви заобикаля доста по-дълбоко и осъзнато, когато сте сами.

10. Научавате на какво сте способни.

Когато човек би трябвало да се оправя самичък и да разчита на себе си без да се допитва до спътниците си, научава, че е кадърен на доста повече, в сравнение с е предполагал./az-jenata.bg>
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР