Много хора не отварят очите си сутрин без кафе –

...
Много хора не отварят очите си сутрин без кафе –
Коментари Харесай

Слух или реалност – кафето вдига ли кръвното или не

Много хора не отварят очите си заран без кафе – то е техният съвършен старт на деня, освежителен, даващ сила. За кафето се носят клюки, че покачва кръвното налягане. Дали това е по този начин?

Истината е, че кафето оказва минимално въздействие върху кръвното, повишавайки го напълно малко. Ефектът може да се задържи в границите на 2-3 часа. Повишаването се показва в плюс 8 мм систолично кръвно налягане и 6 мм диастолично. Това се случва, в случай че изпиете 1-2 кафета на ден.
Доказаха изгодата от кафето за мозъка
Тези, които ежедневно пият кафе, са с по-малък риск от развиването на когнитивни нарушавания с възрастта. Причината е, че в техния мозък...

Проучване демонстрира, че кафето не може да увеличи кръвното налягане трайно даже да пиете кафе от доста дълго време. В проучването се показва, че потреблението на 3-5 чаши кафе дневно може даже да понижи риска от сърдечен проблем и гибел. Все отново не прекалявайте с кафетата, с цел да може да си осигурите първокласен сън през нощта.

Кафето съдържа витамини и антиоксиданти. Веществата в него понижават холестерола, оксидативния стрес, борят се със свободните радикали, облекчават сърдечната функционалност. По тази логичност, приемът на кафе оказва позитивно влияние върху сърцето, понижава риска от рак и увреждане на клетките.

Благодарение на антиоксидантите в състава на кафето, напитката предизвиква процеса на съсирване на кръвта, понижавайки риска от тромби. Веществата в кафе понижават възпалителните процеси в организма, което въздейства позитивно най-много на сърцето.

От казаното дотук излиза наяве, че консумирането на кафе в умерени граници няма да увеличи кръвното ви налягане. Все отново, в случай че по принцип страдате от високо кръвно, се консултирайте с доктор по отношение на това какво кафе можете да пиете и дали въобще би трябвало да пиете кафе.
Кога утринното кафе е потребно?
Сутрешното кафе е не по-малко тонизиращо от студения душ, само че в същото време с това потреблението му има и други преимущества. Вкусът и аром...

Сред потребните свойства на кафето е това, че то е източник на сила. То ни оказва помощ да се фокусираме върху дневните си задания, също така усъвършенства типа на кожата, изключително в случай че го пиете студено. За оптимално добиване на изгодите от кафето го пийте чисто, без захар, сметана или мляко.

Кафето предизвиква изгарянето на мазнини, тъй като усилва адреналина в тялото и предизвиква интензивността. Ето за какво е хубаво да изпиете едно кафе преди да отидете да упражнявате. Ще имате мощ и устойчивост за една в действителност качествена подготовка, а и изгорените калории ще са повече.

Кафето съдържа антиоксиданти – които са доста потребни за здравето на организма. В състава му има повече антиоксиданти в сравнение с в плодовете и зеленчуците.

Кафето бори депресията – може да ви тонизира, да ви даде сила и положително въодушевление. Проучване потвърждава, че хората, които пият кафе, имат доста по-малък риск от развиване на депресивни положения.
Пийте кафето си в този час, в случай че желаете да сте по-продуктивни
Хората, които са пристрастени към кофеиновата напитка, не пропущат опцията заран, когато отворят очи, да си пригот...

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР