Много хора, които имат проблем с кръвното налягане, трябва да

...
Много хора, които имат проблем с кръвното налягане, трябва да
Коментари Харесай

Кой алкохол вдига или сваля кръвното налягане?

Много хора, които имат проблем с кръвното налягане, би трябвало да внимават с алкохолните питиета. Има алкохоли, които качват кръвното налягане и такива, които го смъкват. Ако имате високо или ниско кръвно налягане, безусловно би трябвало да знаете кой алкохол по какъв начин може да ви подейства и дали няма да ви навреди.
Винаги обаче е добре да се консултирате с доктор, който да ви каже дали при вашето положение е редно да пиете алкохол, какъв брой постоянно можете да си го позволите и в какви количества.
 Алкохолът и цигарите покачват риска от заразяване с ковид Алкохолът и цигарите покачват риска от заразяване с ковид
Употребата на алкохол и цигари в каквито и да е количества, усилват пропускливостта на мембраната в клетките, която препятства прони...
При ниско кръвно налягане : Хората с ниско кръвно е по-добре да пият алкохолни питиета с кисел или плодов усет. Напитки, които съдържат повече захар, не смъкват в допълнение кръвното налягане. Такива питиета да вземем за пример са коняк, сладко вино и уиски. Коктейлите със сладки добавки също за подобаващи. Всичко, несъмнено, би трябвало да се приема с мярка и безусловно преди този момент се консултирайте с доктор дали при вашето здравословно положение е подобаващ приемът на алкохол.
При високо кръвно налягане: Алкохолът самичък по себе си покачва кръвното налягане, по тази причина пациентите с хипертония би трябвало доста да внимават с приема на алкохолни питиета. Винаги е добре да се съветват с доктор, който да реши дали е уместно да одобряват алкохол или не. И въпреки всичко алкохолните питиета, които се води, че не покачват кръвното налягане, би трябвало да са лишени от всякаква захар. Сладкото вино или вермутът са извънредно несъответствуващи заради високото наличие на захар в тях. Уискито или конякът също не са подобаващи за хората с високо кръвно налягане.
Хората с високо кръвно налягане би трябвало също да заобикалят сладките неща и енергийните питиета. Те също доста покачват горните граници на кръвното налягане и не въздействат добре на организма.
 
 5 елементарни храни, които възстановяват кръвното 5 елементарни храни, които възстановяват кръвното
Aкo cтoйнocтитe, кoитo aпaрaтът ви зa кръвнo нaлягaнe oтчитa, ca нaд 120/80, oпрeдeлeнo трябвa дa включитe в диeтaтa cи хрaни, кoитo нa...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР