Много хора изпитват страх от летене със самолет, въпреки че

...
Много хора изпитват страх от летене със самолет, въпреки че
Коментари Харесай

11 факта за самолетите, които ще ви помогнат да се отървете от страха си от летене

Много хора изпитват боязън от хвърчене със аероплан, макар че не всеки го признава. Според статистическите данни 85% от пасажерите изпитват тревога с друга тежест, а 10% могат да бъдат наречени аерофоби.

Една от аргументите за тази уплаха е навикът ни да направляваме всичко и да не имаме вяра на света към нас. По време на полет сме принудени да се откажем от желанието си за надзор и душeвността ни стартира да се бунтува.

Но в случай че се запознаете с тези 11 обстоятелството за самолетите сигурно ще преодолеете страха си от хвърчене.

1. Смята се, че самолетът е най-безопасният превоз.

Човек, който страда от аерофобия, не се успокоява от обстоятелството, че рискът от злополука със аероплан е 1 на 11 милиона. Що се отнася до колите, шансът от съдбовен случай е 1000 на 5000.

2. Мнението, че възможностите за оцеляване при самолетна злополука са минимални, е неправилно. През последните 40 години при всички авиоинциденти почти 67% от хората на борда са оживели.

3. Турбуленцията не може да докара до увреждане на самолета. Експертите твърдят, че това е малко евентуално, защото натоварването на самолета при хвърчене през най-силната турбуленция е съпоставимо с товара върху автомобил, движещ се по неравномерен път.

За 120 години полети по света не е имало нито един случай на злополука, породена от турбуленция.

Но е допустимо да се контузите при мощна турбуленция, в случай че не следвате инструкциите на екипажа, с цел да останете на място и да се закопчаете. 

4. Невъзможно е да паднете от височина над 10 хиляди метра. Под крилата на самолета поражда доста мощен напън и при освобождение на кормилото летателното тяло просо ще се полюлее във въздуха.
 Двигател на български аероплан се взриви във въздуха Двигател на български аероплан се взриви във въздуха
Двигател на български аероплан се взриви във въздуха. Инцидентът е станал над Италия, само че водачът е съумял да приземи машината. На борда е...

За да се преодолее безпокойството, специалистите поучават да посетите симулаторите на кабината. 

5. Какво се случва, в случай че значима самолетна система се провали?

Всички значими елементи и връзки на самолета, които дават отговор за сигурността на полета, се дублират, а някои се повтарят и по три пъти. Така че, в случай че една от връзките се скапе, другата влиза в деяние.

6. Самолетът няма да падне, в случай че моторът се скапе, а ще се преплъзне. Пилотите знаят по какъв начин да приземят аероплан с мотори на луфт.

7. Въздухът влиза в кабината на самолета от мотора през дребен отвор в задната част на фюзелажа. Това е сбит въздух, до 50% от него се издухва, а останалото се диша от пасажерите.
 Страх от хвърчене със аероплан – по какъв начин да се оправим с него Страх от хвърчене със аероплан – по какъв начин да се оправим с него
Страхът от хвърчене със аероплан, прочут като аерофобия, е проблем за огромна част от хората.  Често страховете ни от пътешестване по в...

8. В маската има задоволително О2 за 12 минути, само че това не трябва да тревожи, тъй като времето е ясно изчислено. Проблемите с разхерметизирането на кабината са извънредно редки и се вземат решение за няколко минути.

9. Надуваемите жилетки в действителност могат да спасят живота, макар че съществува схващането, че са безполезни. През цялата история на тяхното битие те са помогнали на над 1000 пасажери да оцелеят, основно по време на спешно кацане във вода. 

10. В небето, както и на автомагистралата, може да възникне „ запушване “. В летищата с огромен трафик самолетите от време на време чакат „ на опашка “, с цел да кацнат. Но това не е рискова обстановка.

11. Времето за полет е без значение за сигурността. Най-краткият полет трае 53 секунди - лайнерът минава сред двата шотландски острова. Най-дългият полет - полетът от Ню Йорк до Сидни - продължи 19 часа 14 минути.

Обнадеждаващи числа: смъртните случаи при самолетни произшествия са спаднали доста през последните няколко години.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР