Много хора искат да хванат тен през лятото, но това

...
Много хора искат да хванат тен през лятото, но това
Коментари Харесай

Лекар: Много хора искат тен през лятото, но това не е препоръчително

Много хора желаят да заловен загар през лятото, само че това не е препоръчетелно. Този загар значи, че имаме някаква патология, някаква увреда и кожата желае да се защищити, изясни в предаването „ Тази неделя “ доктор Самер Шокър.

Според него сред 10 ч. и 16 ч. би трябвало да се заобикаля излагането на слънце, само че рано заран и след 17 ч. се предлага.

„ С децата би трябвало да сме доста деликатни. По принцип на дребните и на бебетата под 6 –месечна възраст не се предлага да посещават плажовете и басейните. Трябва да се употребява слънцезащита особено за тях и да е минерална, тъй като няма никаква химия, да се поставят шапки и да не са директно на слънце, а под чадъра “, уточни доктор Самер Шокър.

Специалистът изясни, че слънчевата алергия е непрятно положение за кожата, за което има и генетична предразположеност. „ Промяната в кожата от UV лъчите се възприема от имунната система като непознато тяло, стартира да се нападна и се появяват признаците като мощен сърбеж, зачервяване и отичане “, посочи лекарят. Той напомни, че хора с доста бемки по кожата би трябвало доста да внимават със слънцето.

„ Диетата и дерматологията постоянно са свързани, всичко, което възпалява организма, възпалява и кожата. Някои храни и добавки могат да оказват помощ с битката против слънцето. Това са антиоксидантите и положителните мазнини като Омега 3, както и витамин С. Дерматологът предложи да се храним с риба, плодове и зеленчуци, които оказват помощ да се оправим с оксидативния стрес от слънцето.

Важните неща за слънцезащитните артикули

„ Минералната козметика за слънцезащита е безусловно наночастици, които са цинков оксид или титаниев диоксид. Прилагат се на повърхността на кожата и те рефлектират слънчевите лъчи. Хубавото на това е, че се задейства вендага, когато я нанесем отмерено, неприятното е, че оставя един бял филм, който множеството пациенти не харесват. Това обаче е клиничният отговор, който желаеме – когато е по-бяло сме по-защитени “, изясни доктор Самер Шокър.

По думите му множеството хора избират химичната слънцезащита, защото се нанася по-равномерно. „ При нея дейните съставки са авобензон или оксибензон, лишава малко време да се задейства – 10 или 15 минути и по тази причина при ней предлагаме да се нанесе авансово в къщи и преди да излезем на слънце. Тя би трябвало да е широкоспектърна отбрана – такава, която защищава от UV-A и UV-B, да бъде 50 фактор през лятото, а зимата може да е 30 фактор “, означи лекарят.

Пациентите считат, че когато нанесат слънцезащита, към този момент са подготвени за слънцето, само че тя би трябвало да е и с водоустойчивост, уточни доктор Самер Шокър.

Според него е хубаво да имаме отбрана както за лице, по този начин и за тяло. „ Тази за лице е хипоалергична, по-добре се усвоява и по-бързо попива от тази, която е по тялото. Много е значимо да се консултирате с вашия кожен лекар каква кожа имате и каква слънцезащита да употребявате, тъй като има доста артикули на пазара “, уточни доктор Самер Шокър.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР