Много граждани на Каварна се събраха пред паметника на Васил

...
Много граждани на Каварна се събраха пред паметника на Васил
Коментари Харесай

В Каварна се поклониха пред саможертвата на Апостола

Много жители на Каварна се събраха пред паметника на Васил Левски, с цел да отдадат своята респект и благодарност към един от най-великите синове на страната ни. В словото ни кметът на морската община Нина Ставрева уточни, че актуалните българи „ сме призвани с „ наште дружни старания “ да сбъднем идеала на Левски – поради него, поради себе си и поради нашите деца “.
Представители на общински и културни институции, на образователни заведения, на политически партии поставиха цветя пред паметника на Апостола. Ученици от СУ „ Стефан Караджа “ рецитираха стихове за Левски.
146 години от обесването на Васил Левски през днешния ден още веднъж ни събира тук в Каварна пред неговия монумент. Днес е ден за реверанс и признателност! Поклон пред делото и себеотрицанието, признателност за най-съвършения урок по родолюбие. Заветите на Апостола ни дават национално самочувствие, само че те ни заклеват в чест и отговорност, в борбеност и честност. Преклонението ни през днешния ден демонстрира, че нито времето нито бесилото могат да заличат неговата отдаденост пред отечеството. Неговият идеал не остарява с годините. Ние днешните българи сме призвани с „ наште дружни старания “ да сбъднем идеала на Левски, поради него, поради себе си и поради нашите деца. Поклон пред паметта и делото на Апостола на българската независимост. “, произнесе своята възпоменателна тирада кметът на община Каварна Нина Ставрева.

В общоградското възпоменание и полагането на венци и цветя се включиха Община Каварна, Общински съвет- Каварна, Исторически музей- Каварна, НЧ „ Съгласие-1890 “, Общинско дружество „ Чиракман “, учебни заведения, детски градини, политически партии и доста жители. В поклонението прозвучаха и стихотворения за Левски рецитирани от възпитаници от СУ „ Стефан Караджа “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР