Много граждани и представители на институции от Разград се включиха

...
Много граждани и представители на институции от Разград се включиха
Коментари Харесай

Граждани и институции от Разград се включиха в кампанията „Да изчистим България”

Много жители и представители на институции от Разград се включиха в акцията на bTV Media Group „ Да почистим България ”, която се организира през днешния ден.

Двата съществени сектора за разчистване бяха избрани авансово – Младежкия парк в квартал „ Абритус ”(Водна централа) и местността „ Пчелина ” в землището на Разград.

В почистването на Младежкия парк участваха и чиновници в Общинска администрация-Разград дружно с децата си. За няколко часа те изпълниха със събраните отпадъци към половин резервоар с обща съдържимост 20 кубика. Намериха и паднала на земята табелка с надпис на екологична тема „ Боклукът няма самичък да скочи в кошчето ”. С подръчни материали табелката бе сложена още веднъж, с цел да припомня на жителите да изхвърлят боклука в съдовете за боклук.

Служителите в Общинско дружество „ Общински пазари ” също се включиха в акцията. Те почистиха региона към пазара – край река Бели Лом в сектора сред книжарница „ Денебола ” и моста на бензиностанция „ OMV ”.

Служители от Областна администрация се включиха в почистването на местността „ Пчелина ”, а на Държавно горско стопанство-Разград – горски фонд на землището на село Осенец. Служители в „ Млин-97 ”АД почистват в Западна промишлена зона и региона към базата на предприятието. Заявени за разчистване от жители са и: дере Добруджа, детски прощадки и междублокови пространства по квартали в Разград.

Община Разград обезпечи безвъзмезден превоз на събраните боклуци от почистването на публични територии. Заявки се одобряват в Община Разград тел: 084 /618 186 и „ Уейст Солюшънс България “ ЕООД тел: 084/660 580.

Събраните отпадъци се извозват сред 08:00 до 17:00 часа през днешния ден, като операторът на Регионално хранилище – Разград обезпечава безплатен банкет на събраните боклуци от участниците в националната акция.

Към обяд извозеният отпадък е 2 120 тона, в края на деня чиновници в отдел „ Опазване на околната среда ” ще обобщят информацията по отношение на събраните боклуци.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР