Много горд баща (по собствените му думи) е лидерът на

...
Много горд баща (по собствените му думи) е лидерът на
Коментари Харесай

Костадинов горд със сина си, агитирал за референдума в училище и раздавал балтии

Много горделив татко (по личните му думи) е водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов. Причината - синът му пропагандирал в учебно заведение за референдума против еврото, проведен от посочената за проруска партия на Костадинов, и раздавал " балтии " на съперниците " евробабаити ". 

За учебното " групово разпределяне на балтии " (шамари, на " варненски " ) партийниият водач се хвали във фейсбук профила си. Разказва следното:

" Моят наследник събира подписи за референдума за запазването на лв. в неговото учебно заведение. Последна година е, пълновръстен, и за няколко дни събира съвсем 60 подписа от негови съученици. Твърди, че доста повече желаят да се разпишат, само че за жалост нямат навършени 18 години. Преди два дни обаче се разиграва следвата преживелица.

Едно момче идва да вземе празни бланки от сина ми, с цел да събере в неговия клас. След малко обаче идва различен, оказал се бабаита на съответния клас, и пита сина ми дали той раздава бланките. След като получава одобрителен отговор, начинаещия евроатлантик къса демонстративно бланката и споделя - " ето какво мисля за вашата подписка ". Моето момче умерено му споделя, че в този момент има два избора - или да отиде и да принтира за наказване 30 празни бланки на мястото на скъсаната, или да изяде балтиите (шамари, на варненски:). Евробабаита отхвърля и двете, вследствие на което изяжда шамарите:) Тръгвайки си ядосан, той заплашва да се върне и да отмъсти. След малко се връща с още няколко момчета, само че и синът ми е с неговите другари, като последствието от повторната среща е групово раздадени балтии от последователите на лв. за последователите на еврото:) След като повежда в резултата с 2:0 в последна сметка нашият тим печели с хеттрик, тъй като и скъсаната бланка е възобновена с репарации в 30 екземпляра:) "

Твърдението на водача на " Възраждане " е, че " след случката ползата към подписката станал още по-голям и евентуално в понеделник съвсем всички пълнолетни възпитаници в учебното заведение ще са се подписали ".

" Има моменти, в които доста се гордея с децата си, и този е тъкмо един от тях:) Защото, до момента в който синът ми разказваше историята, щерка ми, която е на 11 години, от самото начало се тюхкаше, че е дребна, и не може да събира подписи и тя:) " - завършва фамилната история.

А за край Костадинов се заканва да пренапише европейската история с референдума си за опазване на лв..

Красива история, само че може би не напълно вярна. Или най-малко по този начин твърди един от присъствалите на  " случката " с " балтиите " в учебно заведение. " В отговор на статуса, написан от " Копейкин ", възпитаник споделя, че  " излязлото от устата на Копейкин за случката е цялостна небивалица излязла от цялостния му с популизъм мозък ".

" Костадинов младши не е бил никой, отстоявайки мъжки лв.. И по този начин действието завърши без някой да е набит и левът още веднъж не съумя да победи еврото ", показва момчето.

Ето какво споделя то:

" В своя фейсбук профил господин Копейкин беше написал гледната си точка по отношение на случай развил с в четвъртък в учебното заведение където учи синът му. Аз изучавам в същото учебно заведение и съм от класа на момчето наречено " евробабаит " и присъствах по време на случката. Твърдението че синът му е раздавал подписки в учебно заведение е изцяло правилно (и съгласно мен незаконно), та една от подписките попадна в ръцете на основният воин в случката, който има видно изразени позиции срещу политиката на вГъзраждане и реши да отиде пред сина на Костадинов и да скъса листа пред него.

Всичко останало излязло от устата на Копейкин за случката е цялостна небивалица излязла от цялостния му с популизъм мозък.

След демонстративното късане, синът на Костадинов скочи да бута моят другар, само че беше бързо разтърван и не, не е набил балтиите на моят другар, както се твърди и всички се прибраха по стаите за час. Следващото междучасие Костадинов младши влезе в стаята ни, като искаше да си поговори с " евробабита ". Той отиде и там бяха се струпали към 10 12-токласника и ние излязохме с него, с цел да го защитим в случай че нещо стане. Тогава мой другар изцяло целесъобразно скочи да бута синът на Костадинов, който се готвеше да бие " евробабита " и бяха разтървани, като още веднъж Костадинов младши не е бил никой, отстоявайки мъжки лв.. И по този начин действието завърши без някой да е набит и левът още веднъж не съумя да победи еврото. "

Историята обаче повдига различен въпрос - има ли право синът на Костадинов да пропагандира за референдума на баща си в учебно заведение? Повдигат го и някои от коментиращите под фейсбук поста на партийния водач.

" Кампанията за референдума не е политическа, а гражданска, защото се води от предприемчив комитет, а не от партия. Така е съгласно закона. Не единствено в учебни заведения, само че и в университети могат да се събират подписи, и както се вижда - събират се. " - твърди Костадинов.

През май предходната година депутатите направиха едно изменение в Закона за предучилищното и учебното обучение, с което пропагандата в учебните заведения бе неразрешена. 

" В системата на предучилищното и учебното обучение не се позволява налагането на идеологически и/или религиозни доктрини и се не разрешава реализирането на политическа и партийна активност. " - гласи новият текст.

Като в спомагателните разпореждания е разказано какво се схваща под  " политическа активност ", а точно " целенасочена активност за придобиване на държавна власт или оказване на въздействие за нейното преразпределение, в това число и посредством пропагандна и пропагандна активност с политически цели в изгода или във щета на политически партии, придвижвания или обединения, както и на претенденти за изборни длъжности. "

Така в този момент от просветното министерство би трябвало да преценяват - е ли е пропагандата от страна на пълнолетния наследник на Костадин Костадинов нарушаване на закона, или не. 

Иначе поради описа за " случката " на самия партиен водач, снимки на младежа обикалят интензивно обществените мрежи. Основно съпроводени с коментари в не изключително позитивен подтекст.




Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР