Много голям дефект за Велико Търново е липсата на стратегическо

...
Много голям дефект за Велико Търново е липсата на стратегическо
Коментари Харесай

Кандидат-кметът на ВМРО проф. Михов: Хората искат промяна, но не цветна - сини или червени

Много огромен недостатък за Велико Търново е неналичието на стратегическо обмисляне. Необходима е поредна политика за развиването на градската среда. Това посочи кандидат-кметът на Вътрешна македонска революционна организация за Велико Търново доцент Милен Михов.

Настоящият народен представител се впуска в борбата за кметското място на остарялата ни столица, вярвайки, че има какво да предложи на гласоподавателите. Той акцентира, че политическата му кариера е почнала като общински консултант и добре познава проблемите на града.

"Хората желаят смяна, само че не цветна - сини или червени. Ние от Вътрешна македонска революционна организация сме потвърдили, че можем да работим почтено за града си.

Малко на смешка към този момент споделих, че първият ден на мандата ми ще бъдат отпушени две шахти. Те са замазани с асфалт, само че това са места, на които се събира вода от всеки дъжд ", разяснява Михов пред Българска национална телевизия.

По думите му различен проблем е достапът до Царевец. Той разкритикува, че няма къде да паркират хората, туристите пък мъчно се извозват до крепостта. Проблем е и паркирането в града, по думите на Михов.

"Паметниците на културата - това е един проблем, за който общината до момента не употребява нужните стъпки. Те съставляват частна благосъстоятелност и това основава проблеми, само че има механизми, които могат да се употребяват ", разяснява той.

Според претендента на Вътрешна македонска революционна организация в Стария град може да се приложи капиталовият фонд за развиване на градската среда, който дава опция за разпределяне на заеми и по този начин да се реновират старите къщи - монументи на културата.

"Търново е прочут спокоен град. Но аз предлагам да се замислим съществено за контролните функционалности на общината ", съобщи Михов.

В неговата стратегия се планува създадеването на инспекторат към общината, който да следи за осъществяването на всички ограничения. Проф. Михов има концепция и за основаването на общинска полиция, само че уточни, че това е по-трудно реализируемо.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР