Много години се говори за втори мост на Дунав при

...
Много години се говори за втори мост на Дунав при
Коментари Харесай

Зелена светлина: Кметът на Русе ще участва в подписването на споразумението за „Дунав мост” 3

„ Много години се приказва за втори мост на Дунав при Русе, само че досега действителни дейности са осъществени само от сегашния министър на превоза Христо Алексиев и посланика ни в Румъния Н. Пр. Радко Влайков “, сподели кметът Пенчо Милков на днешното изключително съвещание на Общинския съвет.

Поводът за свикването му бе нуждата от упълномощаване на представител на локалната власт за подписването на многостранно съглашение за съдействие за реализирането на   " Дунав мост " 3 при Русе-Гюргево, както и участник в работната група по плана, оповестиха от Общината.

С 45 гласа „ за “ Милков бе акредитиран да подпише . В групата ще взе участие и зам.-кметът на Русе Магдалина Илиева. Ще се включат управленията на транспортното министерство, АПИ, НКЖИ и други способени институции.

Съветниците дадоха предложение техен представител също да взе участие в работната група, като кметът посочи, че тя е образувана със заповед на министъра и предлагането би трябвало да се насочи към него.

Според Пенчо Милков моментът е извънредно значим, тъй като за първи път има действителен текст на съглашение сред двете страни и общините от двете страни на границата.

След дефиниране на мястото, отговорностите на общинската администрация ще бъдат да преценява бъдещото развиване на града - устройствени проекти и строителство със оборудването.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР