Много години се боря с корупцията по високите етажи и

...
Много години се боря с корупцията по високите етажи и
Коментари Харесай

Лаура Кьовеши: Борбата с корупцията е свързана с правилните закони и тяхното прилагане

Много години се боря с корупцията по високите етажи и по този метод ме познавате. Борбата с корупцията е обвързвана с верните закони и тяхното използване. Всичко това изисква кураж, само че и опит, и наказания. Това сподели европейският основен прокурор Лаура Кьовеши на форума " Антикорупция, демократична резистентност и икономическа сигурност ", който се организира в София, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Кьовеши съобщи, че нашите демократични общества сега са цели на дезинформация, като означи, че би трябвало да разграничаваме лъжата от истината, положителното от неприятното и да знаем в действителност какво е заслужено. " Борбата с корупцията е обвързвана с това да убедим жителите, че корупцията оказва въздействие върху техния живот ", акцентира тя.

Европейският основен прокурор добави, че няма страна, която да е опазена от корупцията.

Кьовеши добави, че битката против корупцията е доста сложна на процедура. Според нея хората не осъзнават какво значат корупцията и финансовите злоупотреби за Европейския съюз (ЕС) и за сигурността на жителите. Например, сериозните закононарушения, свързани с Данък добавена стойност, са свързани и с разнообразни други по-сериозни престъпни действия, уточни тя.

По думите й, би трябвало да мислим отвън кутията. Кьовеши е безапелационна, че не би трябвало да съпоставяме финансовите благоприятни условия на престъпните групи, да понижим техния потенциал. " Нашата политика е да се фокусираме върху разкриването на проведени престъпни групи ", изясни още тя.

Кьовеши добави, че би трябвало да организираме нашите цели, да запретнем ръкови и да се захванем крепко за работа, тъй като хората би трябвало да знаят, че справедливостта е нещо, което могат да усетят.

" Разбрах, че единствено с непрекъсната работа мога да печеля жителите. Разбрах, че би трябвало да вършим работата си и постоянно да вършим това, на което сме способни ", заключи европейският основен прокурор. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР