Много години е угаждано, не трябва да се угажда, а

...
Много години е угаждано, не трябва да се угажда, а
Коментари Харесай

Кирил Вътев: Ако с моята оставка можех да реша проблема на земеделците, нямаше да чакам да я поискат


Много години е угаждано, не би трябвало да се угажда, а да се търсят резултати. Това съобщи министърът на земеделието Кирил Вътев във връзка продължаващото неодобрение на част от земеделците.

В изявление пред Nova той сподели, че протестиращите производители сега нямат предпочитание за разговор, а желаят оставки:

" Когато има предпочитание за разговор, има и резултат - както се видя през вчерашния ден. Но когато няма предпочитание за разговор, а единствено за митинги - тук към този момент е разумно да търсим различен път на мисълта за задачите на мисълта ", добави Вътев.

Министърът не влезе в детайлности към това каква тъкмо би била другата цел на протестиращите, само че акцентира: " Те настояват, че аз съм им казусът. Ако аз с моята оставка можех да реша този проблем нямаше да очаквам да ми я изискат ".

В понеделник държавното управление и част от селскостопанските организации, само че митингите в страната не престават, защото част от земеделските произоводители не са удовлетворени. Техният отвод да спрат с митингите идва, откакто в петък на среща в Министерски съвет беше реализирано единодушие за финансовата помощ на страната към земеделците. Най-малките стопанства ще получат най-големи обезщетения, като няма да има потребност да потвърждават загуби.

" Проблемът [в земеделието] не е български, ние не сме изолирано събитие. Проблемите са общоевропейски и те са функционалност от прекомерно амбициозната Зелена договорка, която прави земеделието неконкурентно и нерентабилно по отношение на земеделието в страни отвън Европейски Съюз ", счита Вътев.

По думите му земеделските производители у нас и в Европа напълно основателно са срещу вноса от трети страни. Той подсети, че според европейският правилник би трябвало да поддържат животни, които са регистрирани. Затова следва въвеждането на електронно идентифициране на животни, за които ще се заплащат дотации.

Все още не е ясно тъкмо какъв брой такива устройва ще са нужни, само че средствата за тях ще бъдат подсигурени, откакто това се посочи.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР