Много фенове очакват с нетърпение битката между Девин Хейни и

...
Много фенове очакват с нетърпение битката между Девин Хейни и
Коментари Харесай

Важната статистика на ударите на Хейни и Ломаченко

Много почитатели чакат с неспокойствие борбата сред Девин Хейни и Василий Ломаченко. Тази вечер двамата излизат в пердах, в който Хейни пази безспорната си купа против някогашния първенец в три дивизии и именит дилетант, Ломаченко.

Въпреки че дуелът се популяризира като „ шахматен мач “, сходен на олимпийски край, може да забележим конфликта да придобие друга форма, откакто погледнем статистиката.

Със своя добре документиран аматьорски връх от 396-4, Ломаченко си проправи път към по-нататъшна популярност в професионалната игра, с главното си място на кръга и коефициента на просветеност, които му разрешават да диктува всяка своя победа и да управлява съперниците си.

Във всички тегловни дивизии, Лома има междинен десети максимален брой удари на рунд, отбелязвайки 6,5 на всеки три минути.

Междувременно Хейни нанася към 5,2 удара на рунд, ефикасни 24,8% от всеки хвърлен удар, седмият най-хубав % във всички дивизии и две места по-висок от Ломаченко (24,3%).

Haney vs. Loma - Undsiputed Lightweight Championship. Can Loma get past Haney's efficient jab? Loma opponents land less than 2 jabs per rnd. for more content, go to:
— CompuBox (@CompuBox)
Тези статистики, предоставени от CompuBox, разказват тъкмо какво има вяра обществеността преди завладяващия мач в събота, като и двамата бойци безспорно желаят да завоюват „ борбата на удара “ и по този метод управляват темпото на борбата.

Въпреки това способността и на двамата боксьори да заобикалят удара на съперника си може да значи, че „ най-важният удар в бокса “ играе по-малко роля в представлението довечера, в сравнение с мнозина чакат.

Средно съперниците на Хейни нанасят единствено два удара на рунд, като сътрудниците на украинеца се борят още повече, достигайки единствено 1,8 на рунд. Вместо това смисъла на установяването на удара може да бъде сменено с определяне на ролята на агресора, с цел да се натисне или забави темпото на борбата по избор.

Виждали сме ефикасен силов удар (точен 47,5%, 2-ри най-голям в спорта) от Ломаченко, който се стреми да заеме тази позиция, откакто загуби купата си вследствие на това, че разреши на Теофимо Лопес да завоюва ранните рундове. Сигурно ще го видяим да ползва същия напън върху Хейни в събота вечер, както направи с Масайоши Накатани през 2021 г.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР