Много европейски държави са в плен на втората вълна на

...
Много европейски държави са в плен на втората вълна на
Коментари Харесай

Вижте къде в Европа е задължително носенето на маски

Много европейски страни са в плен на втората вълна на пандемията от COVID-19. Голяма част от тях прибегнаха да ограничения, съвсем толкоз строги, колкото през март, когато в Европа стартира битката с вируса.
Къде и какви са разпоредбите във връзка с маските:

Франция
Вече близо седмица парижани и жителите на други огромни градове живеят с вечерен час и строги ограничавания за работата на заведенията. Носенето на маски е наложително във всички закрити публични пространства. За Париж и предградията, както и за други градове, измежду които Ница, Лион, Лил и Тулуза, мярката важи и навън за всички над 11 години.

Германия
Федералната република вкара строги ограничавания за някои немски провинции, измежду които възбрана за пътешестване и затваряне на заведения за хранене и нощни заведения. За цялата страна е в действие наложителното носене на маски в магазините и градски превоз, а санкцията за неспазване на мярката, е минимум 50 евро. На намерено маските са наложителни на тези открити места, на които спазването на отдалеченост е мъчно. Сред тях попадат търговски улици и други пешеходни зони в Кьолн и Бон.

Италия
Италия е измежду европейските страни с най-строги противоепидемични ограничения. Сред тях е и наложително носене на маска навън и закрито. Без маска е позволено само вкъщи, само че италианците са посъветвани да носят маска, в случай че в дома им гостува непознат човек. Маските са наложителни и за учениците над 6 години.

Испания
В Испания налагането на ограничения, е съгласно степента на разпространяване на болест в съответната област. В Мадрид маските са наложителни за всички над 6-годишна възраст в градския превоз и на закрито. В елементи от страната е в действие разпоредба за носене на маски и навън.

Нидерландия
В Нидерландия маските са наложителни в магазините, публичния превоз и други закрити пространства.

Дания
Маските са наложителни в публичния превоз в Дания, а нарушителите подлежат на глоба.

Белгия
В Белгия маските са наложителни на доста места, в това число и за публиката на футболни мачове.

Гърция
През лятото в Гърция влезе в действие разпоредба за наложителни маски навън на три от най-посещаваните острови, както и за региона на Халкидики. На територията на цялата страна би трябвало да се носят маски в градския превоз и в закритите публични пространства. А от септември за Атика, в която влиза и столицата Атина, маските са наложителни и за всички открити публични места, на които има огромно скупчване на хора.

Турция
От 9 септември на територията на цяла Турция маските са наложителни навън и закрито.

Румъния
В Румъния е в действие тристепенен проект, според от броя на инфектираните в дадена област. Така, да вземем за пример, за столицата Букурещ, където се следи скок на новите случаи, е наложително носенето на маски на всички открити и закрити публични места. Маски се носят в цялата страна в градския превоз, в магазините и тук-там, на които има по-голямо скупчване на хора, като автогари.
Чехия, Полша, Австрия и Словакия са измежду страните, в които носенето на маски навън беше наложително в даден миг, само че в следствие беше анулирано. Сега Чехия още веднъж върна мярката, чака се същото да стане и в Словакия. От петък маските са наложителни и за всички поданици на сръбската столица Белград, когато не са в дома си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР