Много е ясно, че ролята на САЩ е свързана с

...
Много е ясно, че ролята на САЩ е свързана с
Коментари Харесай

САЩ обещаха да не се бъркат директно в спора ни със Скопие

Много е ясно, че ролята на Съединени американски щати е обвързвана с това, че ние имаме интерес и считаме районен съд Македония за собствен стратегически сътрудник, както е и Европейският съюз, само че това не е въпрос, който Съединени американски щати непосредствено ще вземат решение. По тази причина апелирам да стоите надалеч от подвеждащи информации. Това съобщи американският дипломат в Скопие Кейт Мери Бърнс, съобщи БГНЕС.

Изявлението бе направено във връзка неотдавнашното изявление на заместник-помощник държавния секретар Габриел Ескобар по отношение на евроинтеграцията на РСМ.

„ Ние виждаме македонското бъдеще в Европейски Съюз и удостоверяваме смисъла от разрешаването на тези въпроси. Надяваме се това да продължи до края на годината. Разговаряме с всички сътрудници. Разговаряме с държавното управление в Скопие и тези в прилежащите страни, само че и с цяла Европа, с цел да създадем всичко, което можем, с цел да придвижим процеса напред.

Нямам никаква съответна информация в този миг, с изключение на да потвърдя, че Съединени американски щати ще се включат в този въпрос и в диалозите, тъй като споделяме една и съща визия – РСМ да заема заслуженото място в Европа и Европейски Съюз и се надявам това да стане скоро “, сподели Бърнс и „ отхвърли да спекулира за някакъв проект, който не е чула “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР