Много е вероятно следващата стъпка на президентската институция да е

...
Много е вероятно следващата стъпка на президентската институция да е
Коментари Харесай

Главсекът на Дондуков 2: Президентството не е тресавище

Много е евентуално идната стъпка на президентската институция да е публикуването на целия чат с Пламен Бобоков. Това съмнение изрече основният секретар на президента Румен Радев - Димитър Стоянов във връзка на публикуваните през вчерашния ден чатове сред предприемача Пламен Бобоков и President - Rumen Radev.

Комуникацията сред Бобоков и президента беше оповестена след изявление на предприемача, че няма номера на президента в телефона си. Държавният глава също излезе с позиция, с която прикани държавното обвиняване да популяризира цялата преписка.

Стоянов уточни, че най-вероятно кореспонденцията е действителна, само че съобщи, че не схваща за какво държавното обвиняване са разгласили единствено едно известие. " Целта е да се манипулира публичното мнение и да се смъкна доверието в президентската институция ", съобщи Стоянов и добави:

" Специализираната прокуратура изкара тъкмо този чат, за какво? За основаване на избрана операция, задачата е да се манипулира публичното мнение и да се сътвори чувство, че президентската институция е това мочурище, онази част от свинските вътрешности, употребявам лексиката на основния прокурор, които наложително минават през президентската институция. Няма такова нещо, Специализираната прокуратура ще бъде разочарована ", разяснява Стоянов.

Секретарят на президента посочи, че не знае от кое място се познават Бобоков и президента, само че допуска, че са открили контакт по време на бизнес делегациите, ръководени от Радев. Като такава той обаче си спомни единствено една - в Армения. Среща с предприемача за концесията на пристанището в Либерия не е имало, бе безапелационен Димитър Стоянов.

Главният секретар на президента съобщи, че не вижда топла връзка сред президента и Бобоков и това ще стане ясно при издание на цялата преписка. Освен това Пламен Узунов няма достъп до информацията за назначението на посланици, както и няма сигурно достъп до механизмите за даване на българско поданство и опрощение.

Димитър Стоянов акцентира, че предложенията за назначение на посланици се вършат от Министерство на външните работи, минават процедура по координиране, само че действително се гласоподават в Министерски съвет и едвам по-късно идват за декрет в президентството.

Той уточни, че всекидневно получава десетки известия с молба за връзка с Радев, среща и подпомагане. Много от тях получават вежлив отвод, който е под формата на заричане, че ще се ревизира случая. И по 20 - 30 такива телефонни позвънявания получавал Стоянов дневно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР