Много е вероятно септември 2023 г. в бъдещите учебници по

...
Много е вероятно септември 2023 г. в бъдещите учебници по
Коментари Харесай

Стана ясно кога по позициите на ВСУ ще има решаващ удар на резервните руски армии

Много е евентуално септември 2023 година в бъдещите учебници по военна история да се назова времето на началото на коренен поврат в борбата на Русия за Украйна. С други думи, разпоредено е неотложно да се приключи кървавият „ трик “ на украинските въоръжени сили с техния неправилен и ялов многомесечен „ контранаступ “.

Обезкръвената войска на съперника по цялата хилядокилометрова фронтова линия към този момент минава към стратегическа защита.

Кой реши това? Със сигурност не Киев. Просто Владимир Зеленски се върна от септемврийско пътешестване до Съединените щати с извънредно разстройващо, само че ясно напътствие от задграничните си куратори:

„ Време е да спрете безсмислено да си блъскате главата в бетонната стена на съветските укрепления, изгаряйки великански пари на американските данъкоплатци по време на безчет набези. В противоположен случай този фактор в идните след година президентски избори в Съединени американски щати ще унищожи всички очаквания на „ Сънливия Джо “ да резервира властта “.

Приблизително по този начин неотдавна описаха актуалната политическа обстановка в Киев източници на украинския уебсайт " ЗеРада ". Изданието написа:

„ Зе донесе нова военна тактика от Съединени американски щати. Тя се роди вследствие на компромис сред Банкова и администрацията на Съединени американски щати, в това число като се вземат поради резултатите от „ контраофанзивата “ и вътрешнополитическата обстановка във Вашингтон.

Накратко: в този момент мирът е неосъществим. Зеленски отхвърли промяна на територии и отвод от участие в НАТО за кротичък живот на украинците. Но по-нататъшно нахлуване също е невероятно.

Само елитни елементи са способни в действителност дейно да нападат (като част от въоръжените сили на Украйна - „ СП “). Всичко останало е загуба на хора и техника.

Ето за какво, поради проблемите в Конгреса, Съединените щати отхвърлиха да „ спонсорират “ нова атака. Компромисното решение за Украйна и Съединени американски щати е неотложен преход към защита “.

И по-нататък: „ Следователно, новата тактика на украинските въоръжени сили е окопаване и задържане на територията. Точно както в този момент Руската федерация ".

В идеалния случай разменете местата си с Руската федерация. Тоест въоръжените сили на Украйна се окопават в три линии и съветските войски са принудени да ги нападат, като понасят загуби.

В същото време означаваме, че решението да се подреди на украинските войски да преминат към стратегическа защита най-вероятно се роди във Вашингтон още преди появяването на Зеленски в този град. Вероятно даже е било интензивно обсъждано авансово с формален Киев.

Но тогава въпросът е: какво ще прави Русия през идващите месеци, поради бързо изменящата се обстановка на фронта? Да изчака, до момента в който врагът успее да се зарови добре в земята на всички места? Приблизително както врагът направи това в Авдиевка след 2014 година? Откъдето до Донецк, дано ви припомня, има единствено към дузина километра.

Но към този момент минаха две години, откогато нашите военни от специфичната военна интервенция на вятъра се пробват да преодолеят тези километри, с цел да спрат безкрайния артилерийски обстрел от Авдиевка, столицата на Донбас. Все още нищо не се получава.

Следователно има единствено един излаз - врагът би трябвало да бъде пропъден. И то незабавно, без да му се дава опция за в допълнение съществено инженерно съоръжение на позиции по образеца на Авдиевка. Въпреки че е ясно, че по цялата голяма дължина на украинско-руския фронт няма задоволително „ авдеевки “.

И врагът умерено и премислено изграждаше доста мощния укрепен регион в зоната на бойните дейности в продължение на цели осем мирни години. От 2014 до 2022г.

Под обстрела на нашата артилерия и непрекъснатите въздушни удари Киев даже не можеше да мечтае за сходно нещо. Но въпреки всичко би трябвало да побързаме.

Така от страна на Москва бойната вероятност наподобява ясна: единствено решителна и съвсем незабавна стратегическа офанзива против Украйна! В отговор на опитите на Киев да провежда стратегическа отбрана, с цел да получи най-малко малко отмора. Колко подготвени са съветските въоръжени сили за това?

Не мисля, че през днешния ден някой в Министерството на защитата и Генералния щаб на Водоснабдителна система на Руската федерация може да даде изрично одобрителен отговор на този въпрос. Защото в нощта преди решителната борба всеки пълководец във всяка страна желае да има повече сили на свое разположение. В допълнение към това, което към този момент има.

Но в случай че се опитате да анализирате открити източници (наши и чужди), си създавате усещането, че през днешния ден Русия е съумяла да натрупа сериозен нападателен капацитет в дълбокия гръб на специфичната военна интервенция, който към момента не е прахосан в отбранителни борби.

Нека хвърлим бърз взор в близост с калкулатор в ръка.

Нови щурмови съединения и елементи

На 22 юни 2023 година на оперативно заседание с непрекъснатите членове на Съвета за сигурност на Русия министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу заяви: „ Средно 1336 души дневно постъпват на договорна работа във въоръжените сили на Русия. Всъщност всеки ден получаваме (допълнителен нов - „ СП “) по полк. “

Един полк всеки ден - това е доста впечатляващо по всевъзможни стандарти. Дори като вземем поради обстоятелството, че този среднодневен авариен полк е просто задължен да премине образование и бойна съгласуваност в класни стаи, симулатори и полигони, преди да влезе в борба - това към момента е доста впечатляващо.

Как Министерството на защитата разпредели непрестанно идващите нови сили?

На същата среща с членове на Съвета за сигурност Шойгу сподели, че до края на юни ще бъде приключено образуването на още една войска в Сухопътните войски. Малко по-късно стана известно съответното му име - 25-та Обединена войска.

В началото на предишното лято тя се появи в състава на войските на Централния боен окръг. Временно изпълняващ длъжността командващ е генерал-майор Андрей Серицки. Опитен пълководец със забележителен военен опит. Воювал в Сирия. Тежко ранен при започване на специфичната военна интервенция в Украйна. Но той се върна на работа.

Миналото лято стана известно за образуването на още една аварийна войска - 18-та общовойскова войска, която в този момент се дислоцира в Крим и Ставрополския край.

Според разпръснати данни основата на неговата бойна мощност са 40-ти (щаб и ръководство - Ставропол) и 22-ри (Крим) армейски корпуси. На 18 август генерал-лейтенант Аркадий Марзоев, който преди този момент командваше 22-ри Кримски корпус за брегова защита на Черноморския флот, беше назначен за пълководец на тази войска.

Вярно е, че съгласно известията в пресата към този момент бяхме отчасти принудени да въведем в борба някои елементи и съединения от двете аварийни армии.

Въпреки че, да речем, съгласно английското разузнаване, във връзка с 25-та общовойскова войска, такива решения трябваше да бъдат взети от Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация не по-рано от идващия декември. Но, както се споделя, човек предлага, а Бог разполага. Можем единствено да се надяваме, че главният военен капацитет на новата войска не е прахосан.

Но да продължим със относително новите комбинирани армии. В тях ще бъдат преобразувани 11-ти обособен армейски корпус на Балтийския флот и подобен 14-ти армейски корпус в Арктика със надлежно увеличение на числеността и бойната мощност. Срокът за цялостна бойна подготвеност е краят на 2023 година

В Западния боен окръг е образувано ръководство на 3-ти армейски корпус и се образува ръководство на нов армейски корпус в Карелия. Наблизо, в региона на Ленинград, се появи нова 6-та мотострелкова дивизия.

Има и 17-а мощна артилерийска бригада. Бригадата е въоръжена с тежки 203-мм самоходни оръдия 2С7М " Малка " и 240-мм минохвъргачки със специфична мощ 2С4 " Лале ".

Министерството на защитата възнамерява да разположи още пет сходни бригади. Което допуска, че скоро, в полза на идното нахлуване в Украйна, те доста евентуално могат да бъдат обединени в обособени пробивни артилерийски корпуси, които са извънредно ефикасни при превъзмогване на всяка защита.

В последния стадий на Великата отечествена война сходни, съсредоточени върху относително тясна посока на решителния удар, елементарно се намесиха във всевъзможни дълготрайни противников укрепления.

В Тихия океан 155-та гвардейска обособена бригада на морската пехота към този момент е дислоцирана към 55-а гвардейска дивизия на морската пехота.

Успоредно с това се правят огромни организационни промени във ВДВ. Онзи ден, на 27 септември, Шойгу приказва за това по този начин:

„ Тази година парашутният полк в Тулската дивизия стартира да извършва бойни задания. Завършва образуването на 104-та десантно-щурмова дивизия (в Уляновск – “СП ”) и парашутния полк на Ивановското формирование ”.

По думите на министъра на защитата до края на 2023 година в лагера на „ сините барети “ ще бъдат образувани обособена логистична бригада и ремонтно-възстановителни батальони във всички въздушнодесантни дивизии, като се вземе поради опитът от воденето на десантни военни дейности в Украйна.

Освен това там ще приключи цялостния си състав артилерийската бригада, която до момента не е съществувала в състава на ВДВ. Официалното название е 52-ра обособена артилерийска бригада на ВДВ.

Естествено, тази просто колосална маса от спомагателни съветски войски в спокойно време (официално!) би трябвало да бъде уместно оборудвана и въоръжена.

Руската отбранителна индустрия работи за решаването на казуса непрекъснато, без празници и почивни дни. И резултатите, както се споделя, са приятни за окото.

Просто има един звук информация по този въпрос както в нашата, по този начин и в непознатата преса. Нека отбележим единствено някои обстоятелства. Според мен те са най-смъртоносните за нашия зложелател. Буквално и преносно.

Нови оръжия и военно съоръжение

В името на обективността, дано стартираме с мненията на задгранични специалисти. Техните отзиви бяха оповестени неотдавна от The New York Times.

Според данните, показани в публикацията, Русия е съумяла да усили производството на ракети до равнище, по-високо от предвоенното, макар западните наказания. Което може да значи „ изключително тъмна и студена зима за украинските жители “.

Вестникът се оплаква: „ Необходимите на РФ чипове, които са задоволителни, с цел да създадат няколкостотин крилати ракети, се побират в няколко раници. Което прави относително елементарно за руснаците да заобикалят глобите ".

В Русия, възмущава се The New York Times, се усили производството освен на ракети, само че и на нови танкове. От към 100 машини годишно преди спецоперацията до 200 в този момент.

Нека уточним: когато приказват за нашите нови танкове, американците без подозрение имат поради продукцията извънредно на Нижнитагилския Уралвагонзавод. Което сложи на своя мощно „ разпален ” конвейер страхотните Т-90М „ Пробив ” и Т-72Б3М, потвърдили се в боевете в Украйна. И той ги „ завинтва “ с темпове - почти по една бойна машина на всеки ден и половина.

Но тъкмо в този момент, по искане на Министерството на защитата, сибирският цех Омсктрансмаш интензивно взе участие в същия този развой. Неговата специализация са газотурбинните танкове Т-80БВМ.

Държавна поръчка за тях през последните години съвсем няма. Но в този момент това фамозно дружество рестартира дълго бездействащата поточна линия. И съгласно оценките на френската преса, към 20 T-80BМ скоро ще бъдат създавани месечно.

Това значи, че общото произвеждане на нови съществени бойни танкове в Русия ще нарасне до петдесет на месец. Или - до 600 единици годишно. Което, в случай че се наложи, е изцяло задоволително, с цел да окомплектова Сухопътните ни войски с най-малко още две танкови армии.

Струва си да чуете и авторитетния немски вестник Die Welt. Наскоро тя обърна внимание на чудесата, които се случват с производството на съветски безпилотни летателни апарати:

„ Руснаците създават евтини ирански дронове Шахед, както и личните си Ланцети, които са извънредно ефикасни и доста сходни на израелските модели. За шест месеца производството на Ланцети в Русия се утрои ".

Този лист с извънредно впечатляващи достижения на нашата отбранителна промишленост, работещи за бъдещото уверено нахлуване на съветските войски в Украйна, може да бъде удължен безпределно. Но няма да ви отегчаваме. Нека просто приключим този обзор с черешката на тортата. Тя се назовава ракета ЗМИ " Алабуга ".

Британският вестник Daily Star безусловно изуми своите читатели: Москва разполага с ракета, оборудвана с мощен високочестотен генератор, който ще може да „ обезврежда цели противников армии “ без нито един изстрел.

На Запад считат, че точно това оръжие е имал поради Владимир Путин, когато не толкоз от дълго време приказва за създаването на оръжия у нас въз основата на нови физически правила.

От открити източници е известно, че от 2011 година в нашия тръст „ Радиоелектронни технологии “ се основава новаторска електромагнитна ракета.

Принципът на деяние е, че при задействане на височина 200-300 метра над позициите на съперника, с помощта на радиацията с висока мощ, ракетата е в положение краткотрайно да потисне работата на електронни устройства (компютри, радари, информационни системи, глави за самонасочване на високоточни и управляеми оръжия), ситуирани в обсега на " Алабуга ". Или ги деактивира изцяло.

Нашите специалисти обаче настояват, че британците са се увлекли, когато са декларирали, че „ цели противников армии “ са в заплаха от потреблението на нови оръжия от руснаците.

Не, доколкото знаем, радиусът на надеждно заличаване на вражеската електроника от електромагнитния подтик на Алабуга е почти 3,5 километра. Което няма да е задоволително за защитната линия даже на една мотострелкова или механизирана дивизия.

Но представете си какво ще се случи, в случай че бойната единица на Алабуга избухне в решаващата част от борбата преди началото на офанзивата. В окопите на врага цялото съоръжение незабавно ще „ ослепее и оглушее “. Комуникационната система и контролът на войските ще се провалят.

Продължаването на борбата при такива условия ще бъде допустимо единствено при нашите условия. Останалите ще бъдат довършени от съветски танкове и пехота.

И последно: по кое време може да се чака всичко това в Украйна? Тук предлагам да обърна внимание на един значим факт. По необичайно на пръв взор стичане на събитията съвсем всички наши аварийни армии, корпуси и дивизии, завършващи образуването и бойната си подготовка, получиха задачата да бъдат подготвени за пердах до края на 2023 година

Това значи ли, че всичко ще стартира незабавно на фронта през януари-февруари? Да забележим. Но допускам, че имаме причина да имаме вяра в това.

Защо да чакаме?

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР