Много е вероятно Румен Радев да спечели още на първия

...
Много е вероятно Румен Радев да спечели още на първия
Коментари Харесай

Георги Киряков: Вървим към още една патова политическа ситуация

Много е евентуално Румен Радев да завоюва още на първия тур президентските избори и да вървим към още една патова политическа обстановка да не може да се сформира държавно управление. Това сподели пред БНР политологът Георги Киряков дни преди старта на предизборната акция за изборите 2 в 1 на 14 ноември.
„ Няма парламентарна математика, която да даде ясния отговор, че държавно управление ще има ", посочи той в предаването „ Преди всички ".

Киряков не чака „ никаква заостреност на настоящия избирателен цикъл " - президентските и предварителните парламентарни избори.

„ Не чакам и да се измислят съществени кавги, които да раздрусат до неразбираемост електоралните пластове. "

Партията балансьор няма да е Движение за права и свободи, а е допустимо още веднъж да е Българска социалистическа партия, както беше и след изборите на 11 юли, уточни той и добави, че Българска социалистическа партия към момента не може ясно да почисти позицията си сред партиите на статуквото и партиите на смяната.

Киряков означи, че новата политическа групировка „ Продължаваме промяната " има необятен диапазон и огромен капацитет за привличане на гласоподаватели, само че е значимо каква акция ще проведат.

По тематиката с президентските избори Георги Киряков съобщи, че Бойко Борисов не би се изправил против Румен Радев, в случай че няма безспорната сигурност, че ще завоюва тези избори, по тази причина няма да го направи.

Ако Борисов се изправи против Радев, гласоподавателите ще излязат всеобщо да гласоподават против Борисов, без значение дали харесват или не харесват Радев, счита Киряков. По думите му Бойко Борисов от много време насам желае „ да се приюти, да откри кей в президентската институция ", само че „ не му е пристигнал шансът, не му е пристигнал редът " да се кандидатира за президент.

Според Георги Киряков логиката на Демократична България да повдигнат личен претендент за президент е този претендент „ да тегли влака, да дърпа листите ", като през това лице ще се преброят личните гласоподаватели.

Политологът посочи, че „ този разкрач, който сега са заели, ще им донесе отчаяние " - както на водачите, по този начин и на гласоподавателите, откакто не се причисляват към фронта, построен от президента, а техният претендент няма да бъде Христо Иванов.

„ Ще извадят претендент, който няма да успее по какъвто и да е метод да уязви кандидатурата на Румен Радев. "

Всичко, което можеше да загуби като неточности на своя длъжностен кабинет, Радев си го връщаше назад като поддръжка при всеки контраудар от страна на ГЕРБ, разяснява още политологът.

Киряков е на мнение, че Движение за права и свободи ще излезе със личен претендент с турско име, а подкрепилите този претендент доста елементарно ще могат да ги „ търгуват " на балотажа против Радев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР