Много е вероятно носенето на маски да бъде въведено на

...
Много е вероятно носенето на маски да бъде въведено на
Коментари Харесай

Нови ковид мерки от понеделник, маските задължителни в градския транспорт и болниците

„ Много е евентуално носенето на маски да бъде въведено на национално равнище ”, сподели пред публицисти основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

„ Ситуацията с COVID-19 е доста динамична. Единият вид е да въведем маските още в този момент за тези 5-6 области, които са в жълтата зона. Според мен обаче до другата седмица още области ще влязат в тази група. Затова е доста допустимо тези ограничения да станат и национални ”, акцентира той.

По думите му растежът на заболелите от COVID-19 се покачва, само че няма доста признати пациенти в лечебните заведения. Ако продължи вирусът да протича като относително леко заболяване, то и последствията няма да бъдат тежки, предвижда той.

Кунчев се ангажира, че в случай че националният проект бъде признат, до края на седмицата ще оформи предложение и ще го изпрати на здравния министър, с цел да издаде той заповед.

„ Маските в градския превоз и публичните места са мощно целесъобразни за най-засегнатите области. Впоследствие евентуално тези ограничения ще станат наложителни ”, уточни той.

Ако през днешния ден се одобри пандемичният проект, ограниченията ще могат да се вкарат още в понеделник, уточни той.

Сегашният вид на коронавирусната зараза се предава доста елементарно, визира преди всичко хора в по-млада възраст. Не се планува въвеждане на носене на защитни маски за деца, добави Кунчев.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР