Много е важно тези, които формират в момента парламентарно управленско

...
Много е важно тези, които формират в момента парламентарно управленско
Коментари Харесай

Президентът: За всеки, който работи срещу интересите на България, трябва да има последствия, но в съответствие с установените процедури и при наличие на доказателства

Много е значимо тези, които образуват сега парламентарно управническо болшинство, да го вършат по подобен метод, че то да бъде стабилно в бъдеще.

В противоположен случай в действителност ни чака цикъл от последващи избори. Това съобщи президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпроси във връзка хода на актуалните договаряния и търсене на поддръжка за сформиране на ново държавно управление в границите на актуалното Народно заседание.

По думите на президента, с изключение на дълготрайна резистентност, при образуването на парламентарно болшинство би трябвало да не се нарушават и открити парламентарни правила, обичаи и морални правила. „ Нека да изчакаме до петък да забележим дали най-голямата парламентарна група ще успее да извърши връчения мандат. Няма смисъл да обсъждаме парламентарно болшинство и неговите политики, преди да сме наясно дали то ще бъде образувано “, съобщи Румен Радев, като добави, че ще следва конституционната процедура.

По мотив отзоваването на 70 съветски дипломатически чиновници президентът Радев разяснява, че това решение усилва риска най-много за българската енергетика, за нашата стопанска система и за жителите. „ Всеки, който работи против ползите на България, би трябвало да носи своите последици, само че това би трябвало да става в сходство с откритите процедури и при съществуване на доказателства “, съобщи президентът. Президентът означи, че изгонването едновременно на 70 дипломатически чиновници е невиждан акт и отговорност за него носят държавното управление и водачите в обединението. „ Връщането на доверието в политическата класа изисква да има бистрота във връзка с финансирането на български политици извън, само че не по-малко значимо е анализатори и обществени представители, които образуват публичното мнение, да афишират дали и те не получават финансиране извън “, уточни още президентът.

Попитан за препоръчаните промени в Изборния кодекс за връщането на хартиените бюлетини, Румен Радев съобщи, че е значимо да се проследят дебатите в пленарната зала. Имаше хора, които доста мощно упорстваха с ясни причини да има машинно гласоподаване, дано да чуем дали още отстояват тези позиции, уточни президентът пред публицисти, преди да взе участие в церемонията по връчване на премиите „ Банка на годината “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР