Много е важно между бащите и дъщерите да има силна

...
Много е важно между бащите и дъщерите да има силна
Коментари Харесай

„Трябва да обичам жена си по същия начин, по който искам да бъде обичана дъщеря ми“

Много е значимо сред бащите и дъщерите да има мощна връзка, защото това може да дефинира житейските избори, които момичето ще направи през целия си живот. Изследователите разкрили, че децата, които имат любящ татко, са по-уверени и  сигурни прочувствено. Бащата въздейства върху бъдещето на щерка си по доста разнообразни начини; затова, би трябвало да внимава по какъв начин се държи пред нея.

Бащите и дъщерите имат специфична връзка и никой различен мъж не може да замести ролята на бащата. Още в самото начало той дава образец за това как  би трябвало да се отнасят към нея другите мъже.

Но и това не е задоволително. Децата следят по какъв начин се държат родителите им един към различен и това оформя упованията на дъщерята към един мъж. Съпругът би трябвало да показва обич и почитание към своята жена и постоянно да помни, че би трябвало да я цени толкоз, колкото желае и щерка му да бъде обичана и ценена по-късно в живота. Бащата трябеа да знае, че дава образец на щерка си и не би трябвало да се помирява с по-малко от това, което тя заслужава.

Всяко момиче усеща надълбоко в сърцето си, че е дребната принцеса на баща, по тази причина той не би трябвало да се опасява да демонстрира какво значи щерка му за него. Малките девойки се нуждаят от доста обич, с цел да знаят своята стойност, с цел да могат да изградят самочувствие и да осъзнаят, че би трябвало да бъдат обичани.

Докато порастват, е елементарно да се почувстват несигурни и да поставите под въпрос своята стойност, само че бащината обич ще разбие всички трудности и ще им даде сили да продължат напред. Никой различен мъж не може да размени ролята на бащата и той би трябвало да се възползва оптимално от това, до момента в който отглежда щерка си.

Независимо на какъв брой години са, дъщерите постоянно ще се нуждаят от бащите си, с цел да ги поддържат и обичат. Тя би трябвало да знае, че постоянно ще има рамо на което да се опре, без значение какво се случи. Тя ще направи неточности в живота си и ще разбере, че татко й не може да я защищити от всичко неприятно, което се случва. Но тя ще се нуждае от татко си да я изправи, когато пропадне и да покаже, че нищо и никой не може да наруши любовта му към нея.

Парите не могат да купят любовта и връзката посред им, което значи, че бащите не би трябвало да харчат цяло положение, с цел да се почувстват значими дребните им момиченца. Дъщерите би трябвало да научат най-големия урок в живота си – единствено дребните неша, тези които парите не могат да купят, са тези, които в действителност имат значение.

В логиката на психиката е известно, че бащата на всяко момиче е златният стандарт за мъж. Неговото държание, методът, по който се отнася към хората и възприема света, ще се отрази на метода, по който тя работи в бъдеще. Неговите дейности ще дефинират какво ще търси в бъдещото си гадже / брачен партньор, защото той е главният модел за подражателство на мъжа в живота й. Ето за какво бащите би трябвало да внимават какво вършат пред дъщерите си и да им оказват помощ да изберат верния път и сътрудник.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР