Много е важно Концертната зала в Пловдив да бъде готова

...
Много е важно Концертната зала в Пловдив да бъде готова
Коментари Харесай

Министър: Концертната зала в Пловдив трябва да е готова за 2019 г.

Много е значимо Концертната зала в Пловдив да бъде подготвена за 2019 година, когато градът ще бъде Европейска столица на културата. Това сподели пред публицисти министърът на културата Боил Банов. "Неусвоените от тази година средства за това не можем да прехвърлим за идната, само че ще препотвърдим уговорката си и сигурно ще осигурим други пари ", добави министърът.
Той изясни, че забавянето се е получило поради по-сложното планиране. Имахме сделка с кмета за един милион лв. и от локалния бюджет, само че най-вероятно забавянето е повода към момента да няма решение на Общинския съвет за това, добави Банов.

Предстоящата година ще създадем едно градивно проучване и тогава ще решим по какъв начин ще действаме, с цел да стане залата подготвена за 2019 година, сподели още културният министър.

Той сподели, че министерството на културата не се отхвърля и от ремонта на камерната зала на Кукления спектакъл в града. Там по-скоро ремонтът е козметичен и ще даде опция за развиване и за по-иновативни хрумвания, посочи Банов.

Относно бъдещето на Тютюневия град в Пловдив министър Банов сподели, че той е от извънредно значение за пловдивската общност и преди да се стартира да се работи там, би трябвало да се знае по какъв начин ще наподобява този квартал ъгъл по ъгъл и какво ще се случва в него най-малко през идващите пет години. Всичко, което обаче ще се прави, ще бъде в границите на регламента за запазване на културното завещание, бе безапелационен Боил Банов.

Министърът на културата е в Пловдив като преподавател на Есенния колоквиум за цифрова сигурност и просвета, културно-историческо завещание и цифровизация. Форумът се провежда от Жени ГЕРБ и фондация "Конрад Аденауер ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР