Много е важно кои ще са министри в служебния кабинет,

...
Много е важно кои ще са министри в служебния кабинет,
Коментари Харесай

Експерти категорични: Димитър Главчев съгласува служебния кабинет с президента

Много е значимо кои ще са министри в служебния кабинет, изключително при липса на закон за служебния кабинет. Важно е да се взираме в работата на служебните министри. Ние помним специалистите на президента Радев и какво направиха. Например договорка с " Буташ ", която е доста мъчно да бъде развалена. България би трябвало да заплаща 13 години потенциала, който е включен. Това съобщи журналистът Емилия Милчева в предаването " Здравей, България " по Нова телевизия.

По думите ѝ има съгласие сред претендента за длъжностен премиер Димитър Главчев и президента Радев по отношение на състава на служебния кабинет. " Има синхрон, с цел да не се бави подписването на указа ", сподели още тя. 

Процедурата, по която се избира длъжностен министър председател допуска повече равнища на надзор, счита политологът Стойчо Стойчев.  " Всички претенденти за длъжностен министър-председател преди този момент са получили поддръжка от Народното събрание, което е спомагателен филтър. След което президентът избира. Димитър Главчев е получил доверието на залата в Народно събрание, след което президентът му е дал своя вот доверие.

Стойчев също е на мнение, че тече преписка сред Главчев и президента за избора на служебни министри. " Радев обществено изигра своето неодобрение от измененията в Конституцията единствено пред ПП-ДБ. Публично сподели, че няма да се меси в избора на длъжностен кабинет, само че е ясно, че без неговата глоба няма по какъв начин да стане. В Министерски съвет няма да се появят лица, които да са неприемливи за Президентството ", означи Стойчев. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР