Много е важно към зеления сертификат да се добави още

...
Много е важно към зеления сертификат да се добави още
Коментари Харесай

Петков: Срещу безплатен тест за антитела преболедувалите ковид трябва да получат сертификат |

„ Много е значимо към зеления документ да се добави още един документ с който всички, които са били заболели от Ковид и имат високо равнище на антитела да имат същия статут за работа и посещаване на публични места, както тези, които са имунизирани “. Това съобщи съпредседателят на „ Продължаваме Промяната “ през днешния ден в Севлиево, където е на предизборно посещаване в границите на обиколката на екипа на обединението в Северна България.

Според него този статут би трябвало да се даде посредством безвъзмезден тест за антитела.

Според експертите на „ Продължаваме промяната “ издаването на документ на преболедувалите би трябвало да стане на две стъпки. Първо - в случай че имате високи антитела сега автоматизирано да се издава зелен документ за 3 месеца. Второ – в случай че най-после на 3-те месеца още веднъж имате задоволително антитела или те са се повишили, валидността на документа да се удължи за интервал от още 6 месеца, тъй че да станат общо 9 месеца. Какъв тъкмо да бъде прагът на антитела, които ще се признават за издаване на подобен документ би трябвало да се дефинира от здравните управляващи.

„ Така ще се удължи интервала, в който всички работещи и хора, които посещават публични места, ще могат да имат същите права, както имунизираните. Едновременно ще се подсигурява, че хората са предпазени и разпространяването на заболяването ще бъде понижено. Това е едно допълнение към зеления документ, което за нас е доста значимо! “, безапелационен е Кирил Петков.

Според „ Продължаваме промяната “ безплатното тестване на антитела и издаването на документ за това ще даде опция доста хора, които са преболедували да работят умерено и бизнесите и промишленостите да не спрат работа.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР