Много е важно какво ще се случи с първия мандат

...
Много е важно какво ще се случи с първия мандат
Коментари Харесай

Атанасов: Борисов иска да направи кабинет с ДБ и ПП, но този парашут няма да му се отвори

Много е значимо какво ще се случи с първия мандат за сформиране на държавно управление и какво ще се прави с него. Бойко Борисов е в доста неизгодна обстановка, тъй като желае да направи кабинет с Демократична България и Политическа партия и този парашут няма да му се отвори.

Toва съобщи съпредседателят на " Демократична България " Атанас Атанасов пред Българска национална телевизия.

По думите му другият ход на водача на ГЕРБ е да предложи държавно управление на малцинството, което да бъде подкрепено от Движение за права и свободи. Борисов да върне първия мандат и да съобщи подготвеност да поддържа държавно управление, препоръчано с втория мандат на реформаторските сили. Ако президентът Румен Радев си съблюдава традицията, би трябвало да даде третият мандат на Движение за права и свободи, уточни Атанасов.

" Борисов търси път, само че като желае да причисли ГЕРБ към реформаторските сили, би трябвало да се съгласи да поддържа втория мандат и да си стои в Банкя ", отсече Атанасов.

Демократична България няма да поддържат държавно управление на Бойко Борисов с първия мандат. " За първия мандат Борисов да си подреди пешките - не ", безапелационен бе той в позицията си. По думите на Атанасов не е изключено да има нови предварителни парламентарни избори през март месец следващата година.

Според него може да има държавно управление и без присъединяване на Българска социалистическа партия, пше обстоятелства.бг.

Атанасов счита, че на служебното държавно управление му се е усладила изпълнителната власт. Той не изключва да се бави топката съзнателно от страна на президента с връчването на мандатите за сформиране на държавно управление, с цел да се задържи по-дълго изпълнителната власт и още едно служебно държавно управление да бъде излъчено. Трябва постоянно държавно управление, само че не непременно и да не е следено от Бойко Борисов, акцентира Атанасов.

Той е удовлетворен, че 48-ото Народно заседание въпреки всичко е взел позитивно решение да окажем военно и военна-техническа помощ на Украйна. Кой подмами водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова да вкара законопроекта за промени в Изборния кодекс за хартиената бюлетина, запита Атанасов.

По тематиката за сигурността и работата на Министерство на вътрешните работи, Атанасов съобщи, че силовото ведомство се нуждае от главен ремонт.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР