Много е важно ГЕРБ да има здрави морални устои, защото

...
Много е важно ГЕРБ да има здрави морални устои, защото
Коментари Харесай

Дариткова: В ГЕРБ политическа отговорност се носи с оставки – това ни отличава от опонентите

„ Много е значимо ГЕРБ да има здрави морални устои, тъй като това подсигурява дълъг живот на партията. За страдание имаше образци, които постановяваха следващи дейности. При нас действието е едно – политическа отговорност се носи с оставки. Това е нещо, което ни отличава от нашите политически съперници. “ Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова пред bTV.

По думите ѝ отстраняването на Цветан Цветанов от управителните позиции в ГЕРБ е превантивна мярка против дейности на политици, които могат да обиден имиджа на партията.

Председателят на ПГ на ГЕРБ съобщи, че основаването на Комисия по нравственос към партията също е с предпазен темперамент. По думите на Дариткова, с дейностите си министър председателят Бойко Борисов взима ограничения ГЕРБ да не се трансформира в „ лъскава партия на номенклатурата ”.

„ Един от уговорките ни ще бъде образуването на етична комисия, която да преглежда всички тъжби и проблеми, които съществуват в другите партийни структури. Превенцията е постоянно по-добра, в сравнение с последващата терапия. Членовете на тази комисия би трябвало да бъдат определени с мисълта за това да бъдат виновни хора с задоволително компетентности, по тази причина към момента не сме обявили техните имена ”, уточни шефът на парламентарната група.

Даниела Дариткова посочи, че в сряда ще бъдат решени всички незнайни към Комисията по нравственос. Тя сподели още, че до момента не е имало сигнали до партията против Цветан Цветанов и че делегатите, които са дали своят вот против освобождението му – няма да бъдат разследвани.

„ Ние сме демократична партия, в която всеки може да показва своето мнение. Нормално е след толкоз години господин Цветанов да има твърди последователи в ГЕРБ, които считат, че неговото отдръпване ще навреди на партията ”, съобщи Дариткова.

Председателят на ПГ на ГЕРБ съобщи, че членският импорт в партията ще се увеличи, откакто бяха понижени партийните дотации. По думите ѝ ще има прогресивна канара, по която ще се дефинира. Най- невисок ще бъде за пенсионери и учащи се, а ще се усилва за представители на локалната и изпълнителната власт. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР