Много е важно декларациите да не останат само красиви думи,

...
Много е важно декларациите да не останат само красиви думи,
Коментари Харесай

Атанас Славов: Много е важно декларациите да не останат само красиви думи |

Много е значимо декларациите да не останат единствено красиви думи, а да има съответни дейности за подсилване на нашите отбранителни качества, вложения за повишение на този потенциал, и в човешкия запас. Необходимо е да минем на ново софтуерно и ресурсно равнище, тъй като нашата войска продължава да е с доста остаряла база. Ключовото за идващите няколко години е да превключим на модерното софтуерно равнище, което се чака от нашата войска.

Това съобщи депутатът от Демократична България Атанас Славов пред " Дарик радио ".

Според Славов и сега българската сигурност се подсигурява от наличието на съюзнически войски, бази и техника, както и съдействие в региона на защитата на въздушното ни пространство.

" Би ми се желало позиция ни във връзка с нашата геополитическа ориентировка да е малко по-директна, по-настъпателна. Но би трябвало да отчитаме контекстуално обществените аспекти на една такава позиция ", добави депутатът, който е и член на комисията по защита в Народното събрание.

По думите му не може да става дума за преразпределение на територии, подмяна на територии: " Няма по какъв начин без присъединяване на България и останалите страни да се реши нещо, когато става дума за преразпределяне на геополитическите зони на въздействие. Ние сме ясно в зоната на западните демокрации. На изток се оформя все по-ясен модел на развиване, който е властнически, недемократичен и за жалост все по-агресивен ", сподели той.

Атанас Славов съобщи, че България би трябвало да бъде на страната на украинския народ по пътя му към присъединение към западните демокрации.

" Украйна е страната, където се сблъскват двете геополитически визии в актуалния европейски свят и е доста значимо тя да застане на страната на западните демокрации и в евроатлантическата общественост не като чисто официално участие, а като ценностно измерение - независимост, народна власт, почитание на правата на личността, свободен върховен избор. Има смисъл от борбата, която се води сега. Трябва да сме ясно на страната на украинския народ ", добави Славов.

Следващата седмица Демократична България и съдружните сътрудници ще предизвикват основаване на комисия по промени в конституцията, която преди всичко да разиска вероятните промени в границите на стандартите на Съвета на Европа и Европейския съюз.

" Тестът за това какъв брой огромна ще е правосъдната промяна зависи от работата на тази комисия, от това дали опозицията ще вземат участие в този развой. Когато става въпрос за Конституция като харта на полезностите в едно общество, няма ръководещи и съпротива. Има хора, които съставляват българското общество, които дружно разискват тези полезности и стандарти, които контролират взаимния им живот ", сподели той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР