Много е важно да знаем дали ще има експертни становища

...
Много е важно да знаем дали ще има експертни становища
Коментари Харесай

Депутатка от ''Воля'' с важни думи за вота на недоверие

Много е значимо да знаем дали ще има експертни мнения освен във връзка с водата в Перник, само че и във връзка с други градове, които са изправени пред водна рецесия. Разбира се, не омаловажаваме нечистия въздух и боклуците, които влизат нерегламентирано в страната ни и се горят. Това съобщи в студиото на ''Плюс-минус'' по Нова тв националният представител от ПГ на ''Воля'' Кръстина Таскова.

"Днешният ни диалог с Българска социалистическа партия беше потребен, като сътрудниците ни показаха над 40 страници претекстове за вота на съмнение. Но към този момент споделих, че когато бъде публично импортиран, ние от ''Воля'' ще се съберем и ще обсъдим претекстовете, с цел да забележим по какъв начин ще гласуваме. За нас е по-важно обаче рецесията с водата да бъде решена'', добави Таскова.

"Излязохме от залата заради две аргументи. Първата е, че искахме да покажем, че ние от ''Воля'' не носим виновност за тази рецесия и търсим решение. И втората причина, която е по-важна, е, че ние изрично сме срещу това ръководство на страната на квотен принцип.

Освен това господин Димитров беше определен със 111 гласа ''за'' и 96 ''против''.

Народните представители на ''Воля'' са тъкмо 12, тъй че да бяхме останали в зала и да бяхме дали своят вот срещу, той отново щеше да бъде определен за министър'', изясни Таскова за решението на ПГ на ''Воля'' да не участва в залата по време на гласуването за избирането на Емил Димитров за министър на околната среда и водите.

"Мога да кажа, че за първи път в Народното събрание има същинска съпротива в наше лице, която е съпротива на всички политици от остарялата политическа класа'', уточни националният представител.

Относно учредяването на нов държавен ВиК холдинг Таскова означи, че концепцията към момента не е развита дотам, с цел да може да я разяснява, наблягайки, че преди всичко би трябвало да има по-голям надзор във ВиК бранша.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР