Много е важно да се забравят противоречията от миналото и

...
Много е важно да се забравят противоречията от миналото и
Коментари Харесай

Кметът на Солун Бутарис: Трудният въпрос за името е пред решаване, чакам Заев за Нова година


Много е значимо да се не помнят несъгласията от предишното и страните на Балканите да се обединят и да бъдат част от Европейския съюз.

Това съобщи пред организация БГНЕС кметът на Солун Янис Бутарис в отговор на въпрос дали поддържа интеграцията на Западните Балкани в Европейски Съюз.

Попитан дали споделя оптимизма във връзка с решаването на въпроса за разногласието за името сред управляващите в Атина и Скопие Бутарис разясни, че при последното му посещаване в Скопие и диалозите, които е имал с представители на властта „ смята, че това толкоз мъчно и трудно несъгласие от предишните години е отминало". "Нещата са узрели и би могло да се стигне до решение ”, счита кметът на град Солун.

„ Както ни осведоми министър председателят Зоран Заев за Нова година ще пристигна да прекара тук в Солун, импровизирано. Идва на персонално посещаване, само че бих му оказал помощ с каквото мога ”, акцентира кметът на Солун.

След близо тригодишен застой в договарянията сред Република Македония и Гърция при започване на тази седмица в Брюксел се организира първата среща сред делегациите на двете страни. В нея взе участие и интернационалния медиатор Матю Нимиц.

Днес Бутарис одобри в кметството в Солун вицепрезидента Илияна Йотова./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР