Много е важно да се отбележат протичащите в момента общоевропейски

...
Много е важно да се отбележат протичащите в момента общоевропейски
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Трябва да се говори не само за заетостта, но и за качеството на труда

" Много е значимо да се отбележат протичащите сега общоевропейски политики в обществената сфера, когато приказваме за българските. Виждаме доста промени освен със заетостта, само че и с качеството на труда.

В Европа се обръща внимание доста на това, за което у нас последните години даже не се приказва. Това е по отношение на изравняването на заплащането сред половете, за заплатите на по-възрастните и на по-младите чиновници, за работното време, за работата от вкъщи... ", разяснява пред БНР Ивайло Калфин, изпълнителен шеф на Европейската фондация за възстановяване на изискванията на живот и труд, някогашен вицепремиер и обществен министър.

По думите му по всички тези тематики има утежняване и в Европа последните две години. Затова и у нас би трябвало да се приказва за тях. А обществената тематика избощо отсъстваше от предизборните стратегии на партиите, уточни Калфин.

" Пенсионната система последната година у нас беше много смачкана и разрушена и би трябвало да се възвърне. Друг проблем е системата на ТЕЛК. Вижданията за нея би трябвало се промени. Много е значимо да се обърне внимание на подпомагането посредством фамилните добавки, за подпомагането на хората за заплащането на отоплението ", сподели още Ивайло Калфин.

Трябват неотложни и доста сериони промени в регламентите и функионирането на соцалните служби и действия, показаха пред БНР кюстендилци. Очакванията за промени в обществената сфера на хората са огромни. Недоволсвото идва най-много от ТЕЛК - решенията и процедурите за издаването им. Социалните звена би трябвало да са по-добре оранизирани, считат жителите от Кюстендил.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР