Много е важно да има приемственост в политиката. Видях такава

...
Много е важно да има приемственост в политиката. Видях такава
Коментари Харесай

Пеканов: Важно е да има приемственост в политиката, служебният кабинет ще внесе проектобюджета в НС |

Много е значимо да има последователност в политиката. Видях такава по време на договарянията за съдружно ръководство на " Продължаваме промяната " с Българска социалистическа партия, " ИТН " и " Демократична България ", разяснява служебният вицепремиер по евросредствата Атанас Пеканов пред бТВ.

" В преговорите предходната седмица разпознавам доста от целите, заложени в Плана за възобновяване и резистентност ", съобщи той и добави, че се радва да види тази последователност в политиката.

Той уточни, че все още не му е правено предложение да остане във властта, само че в случай че получи такова, би помислил.

Пеканов беше безапелационен, че както служебният кабинет е съумял да сътвори и внесе в период Плана за възобновяване и резистентност, по този начин ще постъпи и с проектобюджета за 2022 година Той разяснява, че Министерски съвет ще направи каквото е належащо, само че крайното решение ще се взима в пленарната зала от новите депутати.

Заплати и обезщетения

По думите му увеличението на минималната работна заплата до 710 лева не е ляво предложение, а мярката би имала по-скоро положителен резултат. Той съобщи, че нарастването няма да бъде обезпечено с нов заем, а изтеглените такива досега са били заложени в годишния бюджет.

Вицепремиерът съобщи, че главен приоритет на идващото държавно управление би трябвало да бъдат обезщетенията за най-уязвимите поради инфлацията.

Планът за възобновяване

Пеканов отхвърли рецензията, че поради забавянето при внасянето му България е пропуснала първия транш, който ще дойде следващата година.

По думите му парите идват въз основата на реализирани резултати и поради това непотребното прибързване би ощетило страната ни повече. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР