Много е важно, че в тази морална криза в Европа,

...
Много е важно, че в тази морална криза в Европа,
Коментари Харесай

Зеленски: Искам да благодаря на България за подкрепата и защитата на живота на нашите хора


" Много е значимо, че в тази морална рецесия в Европа, България е бранител и съперник на геноцида, който се води срещу нашата независимост, самостоятелност и нашите хора . Отношението за жалост към Русия не е еднопосочно, това е обикновено, за хората е мъчно да признаят злото, когато не са се срещали с него. "

Така стартира речта си президентът на Украйна Володимир Зеленски след срещата в Министерски съвет. Зеленски приказва на взаимна конференция с премиера на България акад. Николай Денков.

" Когато съветската артилерия безжалостно изпепелява градове и села, хората не могат да усетят какво значи безсънни нощи и непрестанни сирени поради съветския гнет с ракети и дронове, тогава е по-лесно да отхвърлиш мисълта за осъщественото зло от Русия.

Искам да ти благодаря, България за поддръжката и отбраната на нашите хора, на министър председател министъра, на Народното събрание, за това, че почтено признавате действителността и съществуващите закани ", уточни още Зеленски.

На нашите земи пристигнаха съветски окупатори, те убиват и изтезават украински деца , отвличат ги, разселят ги със фамилиите им и се пробват да ги научат на злоба, съобщи той.

Скорошният терористичен акт на Каховската Водноелектрическа централа замърси нашето общо Черно море, сподели какъв брой е нежна обстановката в нашия район. Днес се договорихме да задълбочим съдействието в отбранителния бранш, нашата обща сигурност стана по-добра.

Разчитаме на това съдействие, което към този момент ни оказа помощ да защитим доста хора. Благодарим за това.

България е подготвена да се причисли към възобновяване в екологичната сфера, енергетиката, стабилността на пазарите. Ще вършим повече за стабилността в енергетиката и ще търсим ценова прелест за елементарните хора.

Парламентът утвърди преди малко, министрите подписаха меморандуми за съдействие, обсъдихме и европейската интеграция, разчитаме на поддръжка за участие на Украйна в Европейски Съюз.

За още нещо съм персонално признателен – формулата на мира . Искам да отбележа готовността на България да вземе присъединяване в тези старания, към този момент започнахме съвещания на равнище съветници и посланици. Още обаче не е избран дипломат на България в Украйна, в този момент ще приказвам с президента, уповавам се скоро да можем да приказваме на световната среща на върха, безапелационен бе Зеленски.

Благодаря още един път за приемането на наши хора, наложително преместени. Това беше комплициран миг за нас, благодаря ви. На всеки и всяка от вас – за убежището, за поддръжката. Украйна в никакъв случай няма да не помни, че в подобен сложен за нас миг на загуба на животи, сте били с нас. Високо правя оценка това, доста ви благодаря, Слава на Украйна.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР