Много е важно час по-скоро да бъдат привлечени сериозните средства

...
Много е важно час по-скоро да бъдат привлечени сериозните средства
Коментари Харесай

Румен Радев: Час по-скоро да бъдат привлечени пари по ПВУ

Много е значимо час по-скоро да бъдат привлечени сериозните средства по Плана за възобновяване и резистентност. Също би трябвало да бъдат създадени механизми за тяхното дейно таргетиране в най-важните области. Това съобщи президентът Румен Радев.

Големият проблем на България не е толкоз доста в коефициента на плодовитост и в параметрите на застаряването. Те се вписват в общите европейски рамки. Нашият огромен проблем е миграцията, тъй като всяка година страната напущат младежи. Тук би трябвало да бъдат ориентирани напъните ни, сподели още президентът.

По думите му върховенството на правото може да помогне за решаването на казуса.

Където има господство на правото, корупцията е задушена. Бедността и неравенствата понижават, а собствеността е предпазена. Има резистентност на вложенията, образованието и опазването на здравето са качествени и налични, уточни още Радев.

Tрябва да подтикваме младежите ни да се образоват, да се състезават и даа създават. Това сподели Румен Радев, който взе участие на Срещата на върха по демографските въпроси в Будапеща.

Според него не може да приказваме за проблемите на фамилиите, в случай че ги отдалечим от световната вероятност.

Има два противоположни процеса в света. От една страна има демографски напредък с големи цифри на раждаемост, доста младежи в неразвитите страни, само че в развитите това число понижава, сподели Радев.

По думите му Европа минава през невиждана смяна. Това слага пред предизвикателство нашата система.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР