Много е важно България да помогне в хода на интеграционните

...
Много е важно България да помогне в хода на интеграционните
Коментари Харесай

Македонският премиер Заев: Подписваме нови 10 договора с България

Много е значимо България да помогне в хода на интеграционните процеси на Македония в Европейски Съюз и НАТО. Това съобщи министър председателят на Република Македония Зоран Заев . Той разкри, че на 23-ти ноември тази година ще бъдат подписани нови 10 контракта сред България и Македония . Всички те са свързани с изгоди и за двата народа и са в областта на образованието, туризма, бизнеса, културата.
Македонският министър председател взе участие в кръгла маса " Балкани " в гр. Струмица, Македония, където изнесе лекция на тематика " Добросъседство и общи хоризонти ".
По мотив подписания Договор за добросъседство с България, който ще бъде утвърден до края на годината, Заев разяснява, че в действителност и в двете страни е имало доста рецензии и диспути, само че все пак съгласно него той ще донесе 100 пъти повече вероятности за двата народа, в сравнение с каквито и да било загуби.
Според македонския министър председател е доста значимо България да помогне в хода на интеграционните процеси на Македония в Европейски Съюз и НАТО. Той прикани още всички да работим дружно за по-висок стандарт на живот на Балканите.
По отношение на историческите въпроси Заев помоли да бъдат прекъснати всевъзможни различия и разделяне. " Много е значимо бъдещите генерации да се отърсят от предразсъдъците на предишното. Нека оставим историците да спорят и да потвърждават. Един живот имаме, а от нас зависи по какъв начин ще го живеем ", сподели още той, представен от БГНЕС.
Зоран Заев разяснява и настоящите политически процеси в България. " Аз съм другар на България, нашият народ е другар на българския народ. Много постоянно, ние политиците, не виждаме това, защото сме фокусирани в проблематични обстановки от всекидневието. Пример е настоящият политически миг във вашата страна – случилото се в Народното събрание. То се е случило в този момент, само че след три дни или два месеца, то ще бъде забравено. Много е значимо да виждаме вероятностите. Властта има най-голямата отговорност, само че опозицията има отговорност да бъде градивна и сериозна, когато се постанова ", добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР